u bent hier

Anthony Caere getuigt live vanuit het Virunga National Park | Online

Milieu en natuur


Piloot Anthony Caere over zijn leven en werk in het Virunga National Park. We trekken naar het Nationaal Park Virunga in Oost-Congo. We gaan er live in gesprek met piloot Anthony Caere. Anthony, o.a. gekend van de tv-reeks 'Flying Doctors', vertelt over zijn leven en werk in het Virunga Park. De West-Vlaming strijdt er als rasechte bush flyer voor het behoud van dit juweel. Op risico van eigen ... Lees meer »

Piloot Anthony Caere over zijn leven en werk in het Virunga National Park. We trekken naar het Nationaal Park Virunga in Oost-Congo. We gaan er live in gesprek met piloot Anthony Caere. Anthony, o.a. gekend van de tv-reeks 'Flying Doctors', vertelt over zijn leven en werk in het Virunga Park. De West-Vlaming strijdt er als rasechte bush flyer voor het behoud van dit juweel. Op risico van eigen leven, staat hij vanuit zijn vliegtuig dagelijks parkwachters en biologen bij om de natuurpracht en biodiversiteit te beschermen. Zijn aangrijpende getuigenis legt een bijzondere gedrevenheid en een grenzeloos engagement aan de dag. Op een rijkelijk geïllustreerde wijze, krijgen we een beeld van de natuurpracht en hoe Anthony en zijn collega's deze trachten te beschermen tegen stroperij en illegale boskap. 
Berggorilla's en tal van andere bedreigde diersoorten vinden hun laatste natuurlijke habitat in het wereldberoemde park. Het behoud van het park staat echter onder grote druk door illegale stroperij en houtkap. Daarnaast biedt het een toevlucht aan rebellengroepen die in de instabiele regio al decennialang opereren. De aanwezigheid van tal van bodemrijkdommen in de regio draagt bij aan deze instabiliteit. Zo is er nu ook aardolie ontdekt in het Virungapark en multinationals zetten de autoriteiten onder druk om de beschermde status van het park uit te hollen. De opbrengst van deze avond gaat integraal naar het Virunga Park

Begeleiders: Anthony Caere

Toon kaart Thuis
In mijn kot
9000 Gent
donderdag 4 maart 2021 van 20:00 tot 21:30
Avansa regio Gent
€ 5,0
info@avansa-regiogent.be
09 2242265
avansa-regiogent.be/r/9329
info@avansa-regiogent.be
www.avansa-regiogent.be