u bent hier

Bacongo Limburg: Verzameldagen

18 +

Actie en avontuur


In 2020 is het de 60ste verjaardag van de Congolese onafhankelijkheid. Hét moment om mensen te informeren over de koloniale periode. En dan vooral over de aanwezigheid, rol en impact van Limburgers in Congo en Congolezen in Limburg. De doelstelling van Bacongo Limburg? Persoonlijke verhalen verzamelen van Limburgers en Congolezen over de koloniale periode. Heb jij iets te vertellen of te ... Lees meer »

In 2020 is het de 60ste verjaardag van de Congolese onafhankelijkheid. Hét moment om mensen te informeren over de koloniale periode. En dan vooral over de aanwezigheid, rol en impact van Limburgers in Congo en Congolezen in Limburg.

De doelstelling van Bacongo Limburg? Persoonlijke verhalen verzamelen van Limburgers en Congolezen over de koloniale periode. Heb jij iets te vertellen of te tonen? Kom het dan delen tijdens de Verzameldagen in Lanaken.

Wat verzamelen we?
We mikken op verhalen, tekst- en beeldmateriaal uit de periode van 1908 (annexatie) tot 1960 (onafhankelijkheid). Extra focus gaat naar alles van ná de Tweede Wereldoorlog, omdat er uit die periode nog heel wat informatie ontbreekt.

Waar zijn we niet naar op zoek?
Alles wat dateert van voor 1908 of na 1960. Beeldjes, trommels of andere soortgelijke voorwerpen verzamelen we ook niet, tenzij er een verhaal aan vasthangt.

Deze verzameldagen worden georganiseerd door Dienst Erfgoed Lanaken.

Ben je niet zeker of je iets van waarde hebt? Contacteer ons gerust via info@bacongolimburg.be, wij helpen je graag verder.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Dienst Erfgoed Lanaken
Koning Albertlaan 110
3620 Lanaken
Van 12 december 2019 tot 29 mei 2020
Dienst Erfgoed Lanaken
gratis
info@bacongolimburg.be
www.bacongolimburg.be