u bent hier

Behalf - Pichet Klunchun & Chen Wu-kang


Behalf is een gedanste dialoog tussen de Thaise danser Pichet Klunchun en de Taiwanese danser Chen Wu-kang. Vertrekpunt zijn gesprekken over hun culturele achtergronden en de sociale, patriarchale, structuren in zowel Thailand als Taiwan. Een reeks danssolo’s mondt uit in een onderlinge dialoog, die  vervolgens een lokale muzikant én het publiek betrekt. From a distance, both look alike.He ... Lees meer »

Behalf is een gedanste dialoog tussen de Thaise danser Pichet Klunchun en de Taiwanese danser Chen Wu-kang. Vertrekpunt zijn gesprekken over hun culturele achtergronden en de sociale, patriarchale, structuren in zowel Thailand als Taiwan. Een reeks danssolo’s mondt uit in een onderlinge dialoog, die  vervolgens een lokale muzikant én het publiek betrekt.

From a distance, both look alike.He from Thailand. He from Taiwan. Their bodies move eloquently, splintered between past and present.Their stories speak of being between worlds,before memory, inside politics, beyond expectations.One is lonely, two is better.Half full, half empty. Finding oneself in the other.
Behalf is een gedanste dialoog tussen de Thaise danser Pichet Klunchun en de Taiwanese danser Chen Wu-kang. Vertrekpunt zijn gesprekken over hun culturele achtergronden en de sociale, patriarchale structuren in zowel Thailand als Taiwan. Over de relatie tussen traditionele en hedendaagse dans en de verhouding tussen meester en leerling. Maar ook over het oosten en het westen, en over hun prille vaderschap. Een reeks danssolo’s – een vorm die in zowat alle traditionele dansen bestaat – mondt uit in een onderlinge dialoog, die vervolgens een lokale muzikant én het publiek betrekt.
• De Thaïse danser en choreograaf Pichet Klunchun beoefent sinds zijn zestiende de khon, een klassieke Thaise maskerdans. Met deze traditie als backdrop bouwt hij bruggen naar de hedendaagse dans. In Kaaitheater was hij te gast in Pichet Klunchun and myself, met de Franse choreograaf Jérôme Bel. In 2004 richtte hij zijn eigen gezelschap op: Pichet Klunchun Dance Company.• In datzelfde jaar richtte de Taiwanese danser en choreograaf Chen Wu-kang Horse Dance Theatre op, het eerste hedendaagse dansgezelschap in Taiwan met enkel mannelijke dansers. Voordien was hij balletdanser, o.a. bij Eliot Feld in New York.

Toon kaart Kaaitheater
Sainctelettesquare 20
1000 Brussel
vrij 03/05/19 van 20:30 tot 21:40 za 04/05/19 van 20:30 tot 21:40
Kaaitheater
€ 18,0
info@kaaitheater.be
02-201.59.59
www.kaaitheater.be