u bent hier

Boekvoorstelling 'Zwijg, allochtoon!' - Rachida Lamrabet:


Maart 2017. In een interview met Knack zegt Rachida Lamrabet dat ze “niet voor de boerka is, maar ook niet voor een boerkaverbod”. Lamrabet is schrijfster en heeft op vraag van de KVS en het Goethe Instituut van Washington net een filmscenario over het thema bij elkaar getikt. Maar Lamrabet is ook juriste bij Unia, het Interfederaal Gelijkekansencentrum. Twee weken later krijgt ze haar C4. Na ... Lees meer »

Maart 2017. In een interview met Knack zegt Rachida Lamrabet dat ze “niet voor de boerka is, maar ook niet voor een boerkaverbod”. Lamrabet is schrijfster en heeft op vraag van de KVS en het Goethe Instituut van Washington net een filmscenario over het thema bij elkaar getikt. Maar Lamrabet is ook juriste bij Unia, het Interfederaal Gelijkekansencentrum. Twee weken later krijgt ze haar C4. Na onder andere Youssef Kobo, Dyab Abou Jahjah en Alona Lyubayeva is ze de zoveelste m/v met een migratie-achtergrond die ergens omwille van een ‘afwijkende’ mening aan de deur vliegt.

Vertrekkend vanuit de boerka-affaire zoekt Rachida Lamrabet een antwoord op een aantal ongemakkelijke vragen. Geldt de vrijheid van meningsuiting voor iedereen of veranderen de regels als mensen van een andere origine zich in het publieke of artistieke debat mengen? Kan ‘allochtone’ kunst of literatuur eigenlijk wel kunst of literatuur zijn? Een essay over identiteit, racisme, het vrouwenlichaam als inzet van de strijd om de vrijheid, en onze bange samenleving.

Rachida Lamrabet is juriste en schrijfster. Ze publiceerde onder andere Vrouwland (2007) en Een kind van God (2008). Ze ontving de Debuutprijs en de BNG Nieuwe Literatuurprijs.

Met Rachida Lamrabet, Joël De Ceulaer (De Morgen), Michaël De Cock (KVS), Abdelkader Benali (schrijver), Nadia Fadil (antropologe K.U.L.), Christophe Busch (Dossinkazerne) en Anissa Boujdaini (activiste en slam poet).

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart De Roma
Turnhoutsebaan 286
2140 Borgerhout
vrijdag 8 september 2017 van 20:00 tot 22:30
EPO Uitgeverij
€ 5,0
www.deroma.be/Kalender.aspx#!eventid=...