u bent hier

Bourgoyen Ossemeersen


De Bourgoyen-Ossemeersen te Drongen liggen maar op een boogscheut van het centrum van Gent verwijderd tegen de Ringvaart aan. Je zou het niet verwachten voor zo een “stadsreservaat” maar het gebied is behoorlijk uitgebreid en herbergt een schat aan natuurwaarden! Op het einde van de winter en het begin van de lente huizen er tijdelijk duizenden eenden en steltlopers die mooi en van dichtbij te ... Lees meer »

De Bourgoyen-Ossemeersen te Drongen liggen maar op een boogscheut van het centrum van Gent verwijderd tegen de Ringvaart aan. Je zou het niet verwachten voor zo een “stadsreservaat” maar het gebied is behoorlijk uitgebreid en herbergt een schat aan natuurwaarden! Op het einde van de winter en het begin van de lente huizen er tijdelijk duizenden eenden en steltlopers die mooi en van dichtbij te bewonderen zijn, inclusief enkele zichten vanuit kijkhutten. We wandelen vandaag op een rustige wijze rond het ganse gebied (5-6 km) waarbij we een prachtig uitzicht krijgen op dit reservaat en de pleisterende vogels. Verwacht je maar aan massa’s Smienten, Pijlstaarten, Slobeenden, Wintertalingen, ganzen en mogelijks reeds enkele Rosse grutto’s, parende Aalscholvers (mooi te bewonderen vanuit de kijkhut) en wie weet Kemphanen of een jagende Slechtvalk. Het gebied staat bekend voor pleisterende Kemphanen in deze periode, al moeten we daar een beetje geluk bij hebben natuurlijk. Deze excursie is dan ook ideaal voor wie deze vogels wil leren kennen aangezien de waarnemingsomstandigheden, zeker bij goed weer, vrijwel optimaal zijn.
Corona veilig: wat ook de Coronavoorwaarden zouden zijn rond deze periode, we houden het veilig. Dat betekent dat we je vragen voorafgaandelijk te registreren op www.natuurpunt.be/agenda (of, indien het niet lukt, bij de gids) en we het aantal wandelaars beperken tot het maximaal wettelijk toegelaten aantal op dat moment. Kijk voor de laatste berichtgeving rond Corona op onze website www.zuidrand.be/new/
Meebrengen: goede stapschoenen of laarzen, picknick en verrekijker.
Afspraak: we vertrekken met eigen wagens vanop de Bist te Wilrijk om 9.30 u. en zijn hier terug omstreeks 17.30 u.
Leiding: Hugo Waeterschoot - hugo.waeterschoot@scarlet.be - 0477/33 23 30

Toon kaart Bist
Bist
2610 Wilrijk
zondag 14 maart 2021 van 09:30 tot 17:30
Natuurpunt Zuidrand Antwerpen
Sign Up
hugo.waeterschoot@scarlet.be
0477 33 23 30
www.natuurpunt.be/agenda/bourgoyen-os...