u bent hier

Broodje ARhus: Harry De Paepe over Stiff Upper Lips: Waarom de Engelsen zo Engels zijn

18 +


VOLZETDe Brexit heeft niet enkel met economie, migratie en soevereiniteit te maken, maar ook met de Engelsen zelf. Ze voelen zich niet alleen anders dan anderen, ze zijn het ook. Wat maakt de Engelsen nu net zó Engels? In Stiff Upper Lips proberen Harry De Paepe en Flip Feyten dit te achterhalen. Een initiatief van ARhus en Vormingplus MZW. Hun zoektocht levert de meest wonderlijke verhalen ... Lees meer »

VOLZET

De Brexit heeft niet enkel met economie, migratie en soevereiniteit te maken, maar ook met de Engelsen zelf. Ze voelen zich niet alleen anders dan anderen, ze zijn het ook. Wat maakt de Engelsen nu net zó Engels? In Stiff Upper Lips proberen Harry De Paepe en Flip Feyten dit te achterhalen. Een initiatief van ARhus en Vormingplus MZW.


Hun zoektocht levert de meest wonderlijke verhalen op. Hoe raakten de Engelsen zo verslingerd aan thee? Wat is het geheim van hun aparte humor? Hoe ontstond het kampioenschap schenen schoppen? En hoe staat het met hun legendarische gereserveerdheid, de 'stiff upper lip'? Hoe komt de Queen aan de titel 'Seigneur of the Swans'? Waarom moet je als parlementslid goed kunnen rennen? En waarom is God een stoffige Engelsman? Of je na deze lezing de Engelsen beter zal begrijpen, is niet zeker. Maar je zal wél meer van ze houden.


Leraar geschiedenis Harry De Paepe is gefascineerd door Engeland. Hij publiceert regelmatig over de Britse politiek bij onder meer Doorbraak.be, Knack.be en VRT NWS. Op Radio 1 is hij vaak te gast om boeken te bespreken of ronduit te vertellen over Engeland en geschiedkundige onderwerpen.


Luistertip: (Her)beluister ook de podcastversie en de 5-delige radioreeks op Klara.be. https://klara.be/stiffupperlips 


We serveren deze lezing graag met een heerlijke kom soep met brood. (inbegrepen in de prijs)

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart ARhus
De Munt 8
8800 Roeselare
maandag 18 maart 2019 van 12:15 tot 13:15
Kenniscentrum ARhus
€ 7,0
www.eventbrite.be/e/tickets-broodje-a...
info@arhus.be
051 69 18 00