u bent hier

Cantate Aarschot

Klassieke muziek


Cantate Aarschot Passieconcert Jesu Membra Nostri Deze voorstelling is afgelast. Het Gasthuis is gesloten voor publiek tot en met 3 april 2020 omwille van de recente maatregelen tegen het Corona-virus.  Meer in op www.aarschot.be Zo zingen dat zingen muziek wordt’. Onder dat motto richtte Frans Lambrechts het gemengd koor Cantate op. Tot op vandaag blijft dit motto hun drijvende kracht: de ... Lees meer »

Cantate Aarschot
Passieconcert Jesu Membra Nostri

Deze voorstelling is afgelast.

Het Gasthuis is gesloten voor publiek tot en met 3 april 2020 omwille van de recente maatregelen tegen het Corona-virus. 

Meer in op www.aarschot.be


Zo zingen dat zingen muziek wordt’. Onder dat motto richtte Frans Lambrechts het gemengd koor Cantate op. Tot op vandaag blijft dit motto hun drijvende kracht: de noten die op de partituur staan vertalen in een muzikale emotie, die uitvoerders en publiek raakt tot in hun diepste vezels. Op die wijze muziek maken vereist dan ook meer dan een verzameling van stemmen: het vraagt om een vereniging van mensen die met plezier komen zingen en als het ware echte liefhebbers zijn. Met een oor en hart voor kwaliteit.

Membra Jesu Nostri van Dietrich Buxtehude (BuxWV75) bestaat uit een reeks van zeven cantates die elk een ander deel van Christus’ gekruisigde lichaam bezingen. Het is een afwisselend geheel voor koor, solisten, strijkers en continuo en zeker een waardig alternatief naast de gekende passies van latere grootmeesters uit de barokmuziek. Laat u verrassen door dit pareltje van frisse ritornello’s, emotievolle arioso en sterke koorpassages.

 

Passieconcert Jesu Membra Nostri
O.L.V.-kerk
Jan van Ophemstraat z/n
3200 Aarschot
zaterdag 28 maart 2020om 20:00
Het Gasthuis
Bestel tickets
www.hetgasthuis.be/nl/voorstelling/21...