u bent hier

De Nieuwe Wereld - Annulatie // Symfonieorkest Vlaanderen / Liza Ferschtman Nl

Klassieke muziek


We zoeken naar een nieuwe datum, om dit concert te verplaatsen. Wie een ticket had, wordt persoonlijk op de hoogte gebracht. “Het beste symfonische werk dat ooit in dit land werd gecomponeerd”, titelde The New York Evening Post daags na de première van Dvoráks Negende Symfonie. Daarmee had Dvorák de Amerikanen van hun muzikale identiteitscrisis verlost. Zijn recept was nochtans eenvoudig: hij ... Lees meer »

We zoeken naar een nieuwe datum, om dit concert te verplaatsen. Wie een ticket had, wordt persoonlijk op de hoogte gebracht.

“Het beste symfonische werk dat ooit in dit land werd gecomponeerd”, titelde The New York Evening Post daags na de première van Dvoráks Negende Symfonie. Daarmee had Dvorák de Amerikanen van hun muzikale identiteitscrisis verlost. Zijn recept was nochtans eenvoudig: hij verwerkte de spirit van oude slavenliederen in een symfonie die barstte van vitaliteit.
Ook Korngold zou enkele decennia later de Nieuwe Wereld omarmen. Vond men hem in Europa te oubollig, dan telde Hollywood maar al te graag grof geld neer voor zijn werken. Korngolds Vioolconcerto ademt dan ook de grandeur van tijdloze filmklassiekers.


De componist Daan Janssens laat op zijn beurt zijn gedachten gaan over de mogelijkheid van een Nieuwe Wereld: utopie, droom of nachtmerrie?
Het orkest staat onder leiding van Pierre Bleuse.

Toon kaart De Spil
H. Spilleboutdreef 1
8800 Roeselare
za 28/03/20 om 20:00
Cultuurcentrum De Spil
€ 25,0
apps.ticketmatic.com/widgets/cc_de_sp...
info@despil.be
051/265700
www.despil.be//e3546/annulatie-symfon...