u bent hier

Doe toch niet zo moeilijk! | Online cursus - Volzet

Persoon en relaties


Communiceren valt niet altijd mee. Je voelt je niet begrepen, de ander voelt zich gekwetst. Er ontstaan onduidelijkheden, boosheid en verwijten. We kunnen leren vanuit verbinding om te gaan met deze situaties. Je ontwikkelt voeling met wat je zelf voelt en nodig hebt en leert om dit op een respectvolle manier over te brengen. Je leert kritiek en verwijten van de ander te horen als een behoefte ... Lees meer »

Communiceren valt niet altijd mee. Je voelt je niet begrepen, de ander voelt zich gekwetst. Er ontstaan onduidelijkheden, boosheid en verwijten. We kunnen leren vanuit verbinding om te gaan met deze situaties. Je ontwikkelt voeling met wat je zelf voelt en nodig hebt en leert om dit op een respectvolle manier over te brengen. Je leert kritiek en verwijten van de ander te horen als een behoefte die vervuld wilt worden i.p.v. een aanval. Dit oefenen we aan de hand van concrete situaties en voorbeelden in een sfeer van respect, speelsheid en humor.
De basisbegrippen van verbindende of geweldloze communicatie worden herhaald, maar we gaan ervan uit dat je al enige noties hebt bv. door het volgen van een cursus of het lezen van het boek van M. Rosenberg, Geweldloze Communicatie.

In samenwerking met Bibliotheek De Krook

Begeleiders: Martine Bal

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Thuis
In mijn kot
9000 Gent
wo 3 maart 2021 van 09:00 tot 11:45
Avansa regio Gent
€ 82,0
info.gent.eeklo@vormingplus.be
09 2242265
www.vormingplusgent-eeklo.be/activite...
info.gent.eeklo@vormingplus.be
www.vormingplusgent-eeklo.be