u bent hier

Elektro Elixir: Software-updates & troubleshooting (Android/iOS/Windows)

18 +

Computer en techniek


In 2017 gaf Apple een toe dat oudere iPhones na een upgrade met de nieuwste iOS-versie trager gaan werken, officieel om de stabiliteit van het besturingssysteem te garanderen. Intussen heb je als iPhone-gebruiker wel de mogelijkheid om die bewuste vertraging ('throttling') uit te schakelen (maar er lopen nog verschillende rechtszaken tegen Apple). Meer algemeen is het ten zeerste aanbevolen om ... Lees meer »

In 2017 gaf Apple een toe dat oudere iPhones na een upgrade met de nieuwste iOS-versie trager gaan werken, officieel om de stabiliteit van het besturingssysteem te garanderen. Intussen heb je als iPhone-gebruiker wel de mogelijkheid om die bewuste vertraging ('throttling') uit te schakelen (maar er lopen nog verschillende rechtszaken tegen Apple). Meer algemeen is het ten zeerste aanbevolen om software-updates en -upgrades consequent en regelmatig toe te passen, in de eerste plaats om veiligheidsredenen. We overlopen het updatebeheer bij Android, iOS en Windows, zowel op niveau van het besturingssysteem als van de toepassingen of apps. We staan ook stil bij mogelijke problemen en wat je kan doen om deze te verhelpen. Tot slot tonen we je ook de weg naar het laatste redmiddel, namelijk 'fabrieksinstellingen herstellen'. Deze sessie kadert in 'Elektro Elixir', een webinar-reeks van 12 sessies om zuiniger te leren omspringen met elektronica & ICT. Je kan inschrijven voor de hele reeks of voor individuele sessies via Elektro Elixir (webinar-reeks).

In samenwerking met Bib in het Park, Bibliotheek Hooglede, Bibliotheek Ingelmunster, Bibliotheek Kortrijk, Bibliotheek Kuurne, Bibliotheek Menen, Bibliotheek Meulebeke, Bibliotheek Staden, Bibliotheek Tielt, Bibliotheek Waregem, Cultuurcentrum De Steiger vzw, Mondiale Raad Kuurne, RecupHub (De Kringloopwinkel), Sharepair #VANRSL

Begeleiders: Dries Taveirne

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Uw eigen kot
bij jou thuis
Online Vanop jouw pc
woensdag 3 maart 2021 van 20:30 tot 21:30
Vormingplus mzw
gratis
info@avansa-mzw.be
056/260600
avansa-mzw.be/r/9399
info@avansa-mzw.be
avansa-mzw.be