u bent hier

Elektro Elixir: Zo hou je de batterij van je toestellen langer gezond

18 +

Computer en techniek


Een zwakke batterij is een van de belangrijkste reden om een smartphone te dumpen. Door een te krap bemeten batterij bij veel modellen loopt de capaciteit al na 2 jaar merkbaar terug. De batterij laten vervangen is vrij kostelijk, terwijl producenten of telecombedrijven jou natuurlijk liever een nieuw toestel aansmeren. Daarom is het van uiterst belang om de batterij zo lang mogelijk gezond te ... Lees meer »

Een zwakke batterij is een van de belangrijkste reden om een smartphone te dumpen. Door een te krap bemeten batterij bij veel modellen loopt de capaciteit al na 2 jaar merkbaar terug. De batterij laten vervangen is vrij kostelijk, terwijl producenten of telecombedrijven jou natuurlijk liever een nieuw toestel aansmeren. Daarom is het van uiterst belang om de batterij zo lang mogelijk gezond te houden. Dit doen we onder andere door het tempo van 'laadcycli' te vertragen, op de juiste manier op te laden en hitte of (vries)kou te mijden. De tips zijn natuurlijk ook bij laptops of eender welk ander elektronica-toestel met lithium-ion-batterijen van nut. Deze sessie kadert in 'Elektro Elixir', een webinar-reeks van 12 sessies om zuiniger te leren omspringen met elektronica & ICT. Je kan inschrijven voor de hele reeks of voor individuele sessies via Elektro Elixir (webinar-reeks).

In samenwerking met Bib in het Park, Bibliotheek Hooglede, Bibliotheek Ingelmunster, Bibliotheek Kortrijk, Bibliotheek Kuurne, Bibliotheek Menen, Bibliotheek Meulebeke, Bibliotheek Staden, Bibliotheek Tielt, Bibliotheek Waregem, Cultuurcentrum De Steiger vzw, Mondiale Raad Kuurne, RecupHub (De Kringloopwinkel), Sharepair #VANRSL

Begeleiders: Dries Taveirne

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Uw eigen kot
bij jou thuis
Online Vanop jouw pc
woensdag 3 maart 2021 van 19:00 tot 20:00
Vormingplus mzw
gratis
info@avansa-mzw.be
056/260600
avansa-mzw.be/r/9398
info@avansa-mzw.be
avansa-mzw.be