u bent hier

Ends of worlds - Michiel Vandevelde


Kan dans een tool zijn om de toekomst te verbeelden? Kun je met choreografie sciencefiction maken? Aan de hand van de abstracte tekeningen van Valery Pavlovich Lamakh creëert Kaaitheater artist-in-residence Michiel Vandevelde een bevreemdende choreografie die je een glimp van een mogelijke toekomst biedt. Of die toekomst er utopisch of dystopisch uitziet, hangt af van hoe je ernaar kijkt. Kan ... Lees meer »

Kan dans een tool zijn om de toekomst te verbeelden? Kun je met choreografie sciencefiction maken? Aan de hand van de abstracte tekeningen van Valery Pavlovich Lamakh creëert Kaaitheater artist-in-residence Michiel Vandevelde een bevreemdende choreografie die je een glimp van een mogelijke toekomst biedt. Of die toekomst er utopisch of dystopisch uitziet, hangt af van hoe je ernaar kijkt.

Kan dans een tool zijn om de toekomst te verbeelden? Kun je met choreografie sciencefiction maken? Michiel Vandevelde wil deze vragen beantwoorden aan de hand van de abstracte tekeningen van Valery Pavlovich Lamakh (1925-1978). Deze Oekraïense kunstenaar werkte 30 jaar lang aan een kosmologische mythologie – zijn Boek van Schema’s – waarmee hij onderzoekt welke kennis we uit licht kunnen halen. Volgens Lamakh ‘benaderen de schema’s elkaar oneindig. Ze schijnen en vervagen, terwijl ze de onuitsprekelijkheid van de wereld tot uiting brengen’. Met Lamakhs beeldmateriaal als startpunt creëert Vandevelde een bevreemdende choreografie die je een glimp van een mogelijke toekomst biedt. Of die toekomst er utopisch of dystopisch uitziet, hangt af van hoe je ernaar kijkt.
• Artist-in-residence Michiel Vandevelde – afgestudeerd aan PARTS en actief als choreograaf en curator bij Extra City – liet zich de voorbije jaren opmerken met een vierluik rond re-appropriatie waarin populaire dansmotieven transformeren naar iets nieuws. Drie voorstellingen daaruit stonden in het Kaaitheaterprogramma: Antithesis, Our times en Andrade.

Toon kaart Kaaitheater
Sainctelettesquare 20
1000 Brussel
do 04/04/19 om 20:30 vrij 05/04/19 om 20:30
Kaaitheater
€ 16,0
info@kaaitheater.be
02-201.59.59
www.kaaitheater.be