u bent hier

fabuleus- & Grip-productie van Jan Martens

14 +

Tekst en muziektheater


In ‘Passing The Bechdel Test’ maakt Jan Martens en 13 jongeren v/x een stand van zaken op met betrekking tot genderdiversiteit en gendergelijkheid in de wereld vandaag. Met tekst en vanuit zijn choreografische blik ontwerpen ze samen dit manifest voor de toekomst. "There are some stories which need to be retold by each generation." - Virginia Woolf, 1927 In ‘Passing The Bechdel Test’ maakt Jan ... Lees meer »

In ‘Passing The Bechdel Test’ maakt Jan Martens en 13 jongeren v/x een stand van zaken op met betrekking tot genderdiversiteit en gendergelijkheid in de wereld vandaag. Met tekst en vanuit zijn choreografische blik ontwerpen ze samen dit manifest voor de toekomst.

"There are some stories which need to be retold by each generation." - Virginia Woolf, 1927

In ‘Passing The Bechdel Test’ maakt Jan Martens samen met 13 jongeren een stand van zaken op met betrekking tot genderdiversiteit en gendergelijkheid in de wereld vandaag. De jongeren kruipen in elkaars huid en in die van vrouwelijke auteurs en persoonlijkheden van vroeger en nu, van Woolf over Winterson tot Sontag, Solnit en Solange. Tekstfragmenten uit brieven, dagboeken, lyrics, essays en TED-talks vormen het frame waaraan hun eigen biografie wordt toegevoegd. Voor de eerste keer trekt Jan Martens volop de kaart van tekst. Vanuit zijn choreografische blik ontwerpt hij samen met 13 jongeren v/x dit manifest voor de toekomst.

Op Wikipedia: ‘De bechdeltest is een informele test die gebruikt kan worden om fictie te testen op seksisme. Een film slaagt voor de test als er minstens twee vrouwelijke personages in voorkomen met een naam, die met elkaar spreken over een ander onderwerp dan het onderwerp 'mannen'’.

Toon kaart Cultuurcentrum Zwaneberg
Cultuurplein 1
2220 Heist-op-den-Berg
ma 11/03/19 om 20:00
Cultuurcentrum Zwaneberg Heist-op-den-Berg
€ 13,5
indiv.themisweb.fr/0593/fListeManifs....
info@zwaneberg.be
015 25 07 70
www.zwaneberg.be/e1011/fabuleus-grip-...