u bent hier

Figure a Sea - Cullberg Ballet & Deborah Hay


Een golvende constellatie van lichamen deint onophoudelijk. Laat je meevoeren door Figure a Sea: een zee van mogelijkheden en een meditatie over kijken naar muziek, naar vluchtigheden, naar synchrone en onverwachte momenten. De choreografie voor 21 dansers is tegelijk technisch virtuoos en uitgesproken minimalistisch. Dansicoon Deborah Hay daagt de intelligentie, schoonheid én humor van de C ... Lees meer »

Een golvende constellatie van lichamen deint onophoudelijk. Laat je meevoeren door Figure a Sea: een zee van mogelijkheden en een meditatie over kijken naar muziek, naar vluchtigheden, naar synchrone en onverwachte momenten. De choreografie voor 21 dansers is tegelijk technisch virtuoos en uitgesproken minimalistisch. Dansicoon Deborah Hay daagt de intelligentie, schoonheid én humor van de C

Een golvende constellatie van lichamen deint onophoudelijk. Laat je meevoeren door Figure a Sea: een zee van mogelijkheden en een meditatie over kijken naar muziek, naar vluchtigheden, naar synchrone en onverwachte momenten. De choreografie voor 21 dansers is tegelijk technisch virtuoos en uitgesproken minimalistisch. Dansicoon Deborah Hay daagt de intelligentie, schoonheid én humor van de Cullbergdansers uit. Het resultaat is 60 minuten sublieme puurheid, schoonheid en lichamelijkheid.
• Figure a Sea is een ontmoeting tussen Cullberg Ballet – het voormalige klassieke ballet van Stockholm en nu het belangrijkste hedendaagse dansgezelschap in Zweden – en twee pioniers uit de kunstwereld. Deborah Hay, die de postmoderne dans van de jaren 60 mee bepaalde, tekent voor de choreografie. Ze heeft haar wortels in het experimentele Judson Dance Theatre en was één van de eersten om alledaagse bewegingen te introduceren in dans. De Amerikaanse componiste en muzikante Laurie Anderson (O Superman) creëert een soundscape. Ze begon haar carrière als beeldhouwer en performancekunstenaar en ontpopte zich tot een grote vernieuwer binnen de elektronische muziek. Cullberg Ballet stond al eerder in het Kaaitheater met Plateau Effect.
‘Impressive is an understatement.’ – Expressen

‘This sublime new dance work embraces wonder.’ – The New York Times

‘So young, so fresh, so awake.’ – Berliner Zeitung

Toon kaart Kaaitheater
Sainctelettesquare 20
1000 Brussel
za 16/02/19 om 20:30
Kaaitheater
€ 27,0
info@kaaitheater.be
02-201.59.59
www.kaaitheater.be