u bent hier

Grote paddenoverzet 2021


Na het succes van vorig jaar organiseren we een 5e paddenoverzet in Beervelde, Lochristi en Zaffelare dit in samenwerking met de gemeente Lochristi. De actie gaat door van 12 februari tot 26 maart 2021.   Dit jaar zal er helaas geen infomoment worden georganiseerd. Echter de natuur staat niet stil. De drang tot voortplanten blijft doorgaan bij amfibieën.  Vandaar deze oproep om deel te nemen ... Lees meer »

Na het succes van vorig jaar organiseren we een 5e paddenoverzet in Beervelde, Lochristi en Zaffelare dit in samenwerking met de gemeente Lochristi. De actie gaat door van 12 februari tot 26 maart 2021.  

Dit jaar zal er helaas geen infomoment worden georganiseerd. Echter de natuur staat niet stil. De drang tot voortplanten blijft doorgaan bij amfibieën. 

Vandaar deze oproep om deel te nemen als vrijwilliger om padjes veilig over te zetten. Zowel kinderen als volwassenen zijn van harte welkom. Vanzelfsprekend met inachtname van de geldende Corona-regels. Concreet zal dit dus onder samenscholing van max. 4 personen zijn en met mondmasker (ministerieel besluit).  

Waar zetten we over in Lochristi? Brandstraat-Bosmansdreef in Beervelde, Oude Veldstraat, Poelinckstraat en Boskapellaan. Via mail en ter plaatse krijg je een woordje uitleg.

Interesse? Geef je op als vrijwilliger via natuurpunt.lochristi@heidebos.be en geef aan welk gebied je voorkeur heeft. Vermelding van je adres en telefoon is handig.

De gemeente zorgt voor onze veiligheid via goed verlichte nadarhekkens, snelheidsbeperkingen en een aangepast verkeersreglement.


Toon kaart meerdere locaties
Boskapellaan, Brandstraat-Bosmansdreef, Oude Veldstraat, Poelinckstraat
9080 Lochristi
Van 12 februari 2021 tot 26 maart 2021
Natuurpunt Moervaart-Zuidlede
natuurpunt.lochristi@heidebos.be
www.natuurpunt.be/agenda/grote-padden...