u bent hier

Hijaz ft. Abir Nasraoui

15 +


Uit de samenwerking tussen de Tunesische oud-speler Moufadhel Adhoum en Grieks- Belgisch pianist Niko Deman ontstond enkele jaren geleden de groep Hijaz. Hun repertoire is gebaseerd op de dialoog tussen de oud en de piano, en resulteert in een Europees-mediterrane sound met sterke verwijzingen naar Noord-Afrika, het Midden-Oosten en de westerse jazz... Lees meer »

Uit de samenwerking tussen de Tunesische oud-speler Moufadhel Adhoum en Grieks- Belgisch pianist Niko Deman ontstond enkele jaren geleden de groep Hijaz. Hun repertoire is gebaseerd op de dialoog tussen de oud en de piano, en resulteert in een Europees-mediterrane sound met sterke verwijzingen naar Noord-Afrika, het Midden-Oosten en de westerse jazz. Met hun tweede cd ‘Chemsi’, uitgekomen in 2011, laat de groep een hechte fusie horen tussen verschillende tradities en instrumenten. Hun derde cd (2014) ‘Nahadin’ klinkt anders, maar is nog steeds Hijaz ten top: muzikale schoonheid, ‘oriental blended with western music’.

Voor dit concert laat Hijaz zich bijstaan door de adembenemende Tunesische vocaliste Abir Nasraoui. Zij werkte ook mee aan het nieuwe album 'Nahadin'.
Samen vervoert Hijaz je zo naar een rustige patio in een Mediterraanse stad, op een steenworp van het drukke Medina.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart CC de Grote Post
Hendrik Serruyslaan 18A
8400 Oostende
zo 07/12/14 om 15:00
Cultuurcentrum De Grote Post Oostende
gratis
brugge.iticketsro.com/grotepost/nl-NL...
uit@oostende.be
www.degrotepost.be/e398/hijaz-ft-abir...