u bent hier

Historische rondleiding


Elke zondag om 11u kan je deelnemen aan een historische rondleiding van ongeveer een uur. (start bij het Bistro-Café van het kasteel). Tijdens de rondleiding langsheen de binnenpleinen en gebouwen vertellen we over de 1000 jaar rijke geschiedenis van deze plek: de benedictijnen, de adel, de branden, de restauraties, stijlinvloeden en verbouwingen doorheen de tijd, alsook de toekomst-visie. ... Lees meer »

Elke zondag om 11u kan je deelnemen aan een historische rondleiding van ongeveer een uur. (start bij het Bistro-Café van het kasteel). Tijdens de rondleiding langsheen de binnenpleinen en gebouwen vertellen we over de 1000 jaar rijke geschiedenis van deze plek: de benedictijnen, de adel, de branden, de restauraties, stijlinvloeden en verbouwingen doorheen de tijd, alsook de toekomst-visie. Kasteel Nieuwenhoven was van de 10e tot de 18e eeuw een buitenverblijf voor de Benedictijnse monniken en de abten van de abdij van Sint-Truiden. Het kasteel heeft vooral gefungeerd als 'een plek voor de voeding van lichaam en geest'. Na de Franse revolutie kwam het in adellijke handen terecht en werd het verbouwd tot een Tudorkasteel. Heden ten dage zijn aan de boerderijkant woningen en de kasteelkant gastenverblijven en bistro-café.
Tevens nemen we een kijkje in de historische ijskelder van de Benedictijen. U bent van harte welkom!

Bent u zelf met een groep/bedrijf/familie en wilt u een rondleiding? of een hele dag "Planet Nieuwenhoven"? reserveer dan: info@kasteelnieuwenhoven.be
Een super ervaring!

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Kasteel Nieuwenhoven
Engelbamp 55
3800 Sint-Truiden
Van 10 mei 2020 tot 27 september 2020 (zo van 11:00 tot 12:00)
€ 4,0