u bent hier

Hommage à Brel

18 +

Amusementsmuziek


In Hommage à Brel brengen Filip Jordens en zijn muzikanten een meesterlijke ode aan de grootmeester van het Franse chanson. Met veel liefde en respect voor Brels woorden en composities, laten ze het publiek proeven van l'artiste sur scène die Brel was. Filip Jordens imiteert niet, hij reconstrueert, en dat op een manier dat het heel even lijkt alsof Brel terug is. Er is natuurlijk de fysieke ... Lees meer »

In Hommage à Brel brengen Filip Jordens en zijn muzikanten een meesterlijke ode aan de grootmeester van het Franse chanson. Met veel liefde en respect voor Brels woorden en composities, laten ze het publiek proeven van l'artiste sur scène die Brel was. Filip Jordens imiteert niet, hij reconstrueert, en dat op een manier dat het heel even lijkt alsof Brel terug is.

Er is natuurlijk de fysieke gelijkenis. De Franstalige Vlaming Jordens heeft dezelfde jongensachtigheid, een combinatie van verlegenheid en flair. Hij beweegt als Brel, laat zijn handen wapperen, en – vooral – werkt zich in het zweet als Brel. Hij wil niet teren op het succes van een ander, maar de mensen laten proeven van wat Brel destijds op een podium losmaakte. Want uiteindelijk gaat het allemaal om emoties: passie, agressie, haat, ontroering, rusteloosheid, vrees, twijfel en liefde.

Schrijver Philippe Claudel verwoordde het zo: “Zijn talent, zijn stem, zijn lichaam, het samenspel met zijn muzikanten, alles in Filip Jordens roept “le grand Jacques” opnieuw tot leven. Met eenzelfde kracht, furie, ironie en tederheid speelt deze Brel-vertolker zonder gelijke niet enkel de zaal plat, hij laat ons ook voelen hoe groots en actueel het oeuvre van Brel nog steeds is. Brel de dichter, Brel de visionair, Brel de muzikant, Brel de comedian, Brel de satiricus, Brel de mens. Een meester tout court.” 

Den Amer
Nijverheidslaan 24
3290 Diest
woensdag 11 december 2019om 20:30
Cultuurcentrum Begijnhof Diest
€ 19,0
013/460640
apps.ticketmatic.com/widgets/cc_diest...
info@ccdiest.be
www.ccdiest.be/evenement_detail.jsp?e...