u bent hier

Just in Time (Letters to Dance) - deufert&plischke


deufert&plischke komen naar Brussel om hier drie weken lang ‘Letters to Dance’ te verzamelen. Als afsluiter van het project nodigen ze iedereen ten dans op een heus Bal Populair. Lokaal verzamelde favoriete dansbewegingen vormen de basis voor een gezamenlijke choreografie. Maar er zal ook live muziek zijn, onverwachte dansdemonstraties en live gebrachte ‘Letters to Dance’. De voorbije drie ... Lees meer »

deufert&plischke komen naar Brussel om hier drie weken lang ‘Letters to Dance’ te verzamelen. Als afsluiter van het project nodigen ze iedereen ten dans op een heus Bal Populair. Lokaal verzamelde favoriete dansbewegingen vormen de basis voor een gezamenlijke choreografie. Maar er zal ook live muziek zijn, onverwachte dansdemonstraties en live gebrachte ‘Letters to Dance’.

De voorbije drie jaar hebben Kattrin Deufert en Thomas Plischke duizenden ‘Letters to Dance’ verzameld. In Berlijn, Tel Aviv, New York, Düsseldorf en Los Angeles bezochten ze scholen, bejaardenhuizen, bibliotheken, cafés, universiteiten, buurthuizen, jeugdbewegingen en publieke pleinen – op zoek naar gesprekspartners om het te hebben over… dans. Gesprekken met jong en oud, regenbooggewijs, fit en niet zo fit, over de meest uiteenlopende dansstijlen. Van urban over ballroom en ballet, tot volksdans en hedendaagse dans. Op het eind volgde steeds dezelfde twee vragen: “Wil je met de hand een brief aan ‘de dans’ schrijven en wil je jouw favoriete dansbeweging beschrijven of schetsen?”. Een selectie van die brieven verscheen ondertussen in boekvorm en een volledig online archief is in de maak.
Naar aanleiding van Dag van de Dans 2019 komen deufert&plischke naar Brussel om ook hier drie weken lang ‘Letters to Dance’ te verzamelen. Als afsluiter van het project nodigen ze iedereen ten dans op een heus Bal Populaire. De lokaal verzamelde favoriete dansbewegingen vormen de basis voor een gezamenlijke choreografie. Maar er zal ook live muziek zijn, onverwachte dansdemonstraties en live gebrachte ‘Letters to Dance’ van enkele grote namen uit de Brusselse dansscène, zoals Alain Franco, Niels Bovri en Giulia Sugranyes.

Toon kaart Kaaitheater
Sainctelettesquare 20
1000 Brussel
za 27/04/19 om 20:30
Kaaitheater
€ 10,0
info@kaaitheater.be
02-201.59.59
www.kaaitheater.be