u bent hier

Kakwandeling met Hugo


In het afwisselende kleinschalige landschap van de vallei van het Merkske wandelen we langs de gehuchten Heikant en Ginhoven. We volgen het meanderende riviertje langs bos, ven en kruidig weiland. We zien zelfs de restanten van een historische motte. Het thema van de wandeling is zowel onverwacht als veelzijdig: kak in al zijn geuren en kleuren. Excrementen geven ons veel informatie. Droppings ... Lees meer »

In het afwisselende kleinschalige landschap van de vallei van het Merkske wandelen we langs de gehuchten Heikant en Ginhoven.
We volgen het meanderende riviertje langs bos, ven en kruidig weiland. We zien zelfs de restanten van een historische motte. Het thema van de wandeling is zowel onverwacht als veelzijdig: kak in al zijn geuren en kleuren.

Excrementen geven ons veel informatie. Droppings verraden de aanwezigheid van dieren en zelfs wat die gegeten hebben. Uitwerpselen beïnvloeden de plantengroei en een teveel aan mest bedreigt de diversiteit van de natuur. Roofdieren markeren hun territorium ermee en ze vermijden de plekken waar bospoepers hun gevoeg hebben gedaan.

Stof genoeg voor een boeiende gegidste wandeling van Natuurpunt Markvallei van 7 kilometer, waaraan iedereen gratis kan deelnemen.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Vaneleke
Witte Keiweg 1
2330 Merksplas
zondag 7 maart 2021 van 09:00 tot 12:00
Natuurpunt Markvallei
gratis
Sign Up
yvonneengelen@telenet.be
www.natuurpunt.be/agenda/kakwandeling...