u bent hier

Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen (KMSKA) - Tijdelijk gesloten

Schilderkunst


Sedert 1810 bewaart het Koninklijk Museum een uitgelezen verzameling schilderijen, beelden en tekeningen van de 14de tot de 20ste eeuw. Deze verzameling is representatief voor artistieke productie en de smaak van liefhebbers in Antwerpen, België en de Noordelijke en Zuidelijke Nederlanden vanaf de 15de eeuw. Opgelet: het museum is gesloten wegens verbouwing. Momenteel is er nog geen datum ... Lees meer »

Sedert 1810 bewaart het Koninklijk Museum een uitgelezen verzameling schilderijen, beelden en tekeningen van de 14de tot de 20ste eeuw. Deze verzameling is representatief voor artistieke productie en de smaak van liefhebbers in Antwerpen, België en de Noordelijke en Zuidelijke Nederlanden vanaf de 15de eeuw. Opgelet: het museum is gesloten wegens verbouwing. Momenteel is er nog geen datum gekend waarop het museum terug zal openen.

Het koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen (KMSKA) wordt momenteel verbouwd. Dit betekent dat de collectie niet meer in het bekende gebouw op het Antwerpse Zuid kan getoond worden. Toch blijft de collectie dichtbij en toegankelijk. Op verschillende gastlocaties in en rond Antwerpen worden belangrijke onderdelen ervan tentoon gesteld.

REÜNIE. Van Quinten Metsijs tot Peter Paul Rubens. Meesterwerken uit het Koninklijk Museum terug in de Kathedraal.
Acht van de mooiste stukken uit de museumcollectie schitteren opnieuw op hun oorspronkelijke locatie, naast acht altaarstukken uit de vaste collectie van de kathedraal.
Onze-Lieve-Vrouwekathedraal, Handschoenmarkt, 2000 Antwerpen
Ma – vr: 10 – 17 uur, za: 10 – 15 uur, zo: 13 – 16 uur
Toegang: € 6 / 4

Het Gulden Cabinet. Koninklijk Museum bij Rockox te gast
De burgerwoning van burgemeester en mecenas Nicolaas Rockox wordt omgetoverd tot een luxueus kunstkabinet met oude meesters uit Koninklijk Museum, o.a. Fouquet, Van der Weyden, Memling, van Eyck, Rubens en Van Dyck.
Museum Rockoxhuis, Keizerstraat 10-12, 2000 Antwerpen
Di – zo: 10 – 17 uur
Toegang: € 8 / 6 / 1

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen (KMSKA)
Leopold de Waelplaats 1
2000 Antwerpen
Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen (KMSKA)
+32 3 224 95 50, +32 3 248 08 10
www.kmska.be