u bent hier

Koninklijke muziekkapel van de Belgische Marine

Jazz en blues, Klassieke muziek, Pop en rock


Op 1 juli 1947 werd te Oostende de Muziekkapel van de Zeemacht officieel opgericht. De eerste kapelmeester, luitenant Louis Gasia, componeerde de beroemde mars van de Zeemacht op folkloristische thema’s zoals Het Loze Vissertje en Maman les Petits Bateaux. De opeenvolgende kapelmeesters gaven één voor één, met hun eigen talent en vaardigheden,  een bepaalde “touch” en stijl aan de muziekkapel ... Lees meer »

Op 1 juli 1947 werd te Oostende de Muziekkapel van de Zeemacht officieel opgericht. De eerste kapelmeester, luitenant Louis Gasia, componeerde de beroemde mars van de Zeemacht op folkloristische thema’s zoals Het Loze Vissertje en Maman les Petits Bateaux.


De opeenvolgende kapelmeesters gaven één voor één, met hun eigen talent en vaardigheden,  een bepaalde “touch” en stijl aan de muziekkapel van de Marine. De muziekkapel van de Belgische Marine krijgt de volwaardige status aangemeten van waardige ambassadeurs van de Belgische muziek;  waarbij de Belgische militaire muziek een bijzondere plaats inneemt.


Sinds 04 januari 2010 wordt de functie van Kapelmeester vervuld door oppermeester-chef Bjorn Verschoore. Samen met de adjunct-kapelmeesters Oppermeesters Kurt Callebert en Alain Mertens, loodsen zij dit ensemble doorheen de even talrijke als diverse prestaties: cd-, radio- en televisieopnames, ontelbare militaire, taptoes en andere plechtigheden. Bij deze laatste is de hulp van Tambour Majoor Hans Moreels niet weg te denken. Met haar typisch repertorium vervult deze formatie een belangrijke rol als Public Relations platform van Defensie.


De Koninklijke Muziekkapel van de Marine blijft in het gegeven van de lichte muziek zijn nieuwe muzikale identiteit verder ontwikkelen. Het is een flexibel orkest dat in het kader van de militaire tradities de eigen culturele achtergrond, klasse, entertainment, show,… laat samensmelten tot een nieuw concept.


Momenteel bestaat de Koninklijke Muziekkapel van de Marine uit 38 professionele musici die door het wereldwijd ten dienste stellen van hun talenten De  Koninklijke  Muziekkapel  van de  Belgische  Marine, als  volwaardige  Belgische  ambassadeur  over de  wereldzeeën uit laat  varen.


 

concert
CC De Plomblom
Graanmarkt 12
9400 Ninove
woensdag 11 december 2019om 20:00
CC De Plomblom Ninove
€ 14,0
Bestel tickets
www.ccdeplomblom.org/nl/voorstelling/...