u bent hier

Levende Leiedag 2021 (corona-proof)


Levende Leiedag : zondag 13 juni 2021 (corona-proof versie) Unieke locatie Op zondag 13 juni 2021 vindt de 3de editie van de Levende Leiedag plaats. Met de unieke locatie van de Oude Abdij in Drongen, trekken we dit jaar een duidelijke knipoog naar het verleden. We laten je genieten van de pracht en praal van twee monumenten: het cultuurhistorische van de oude abdij en het natuurhistorische ... Lees meer »

Levende Leiedag : zondag 13 juni 2021 (corona-proof versie)

Unieke locatie
Op zondag 13 juni 2021 vindt de 3de editie van de Levende Leiedag plaats. Met de unieke locatie van de Oude Abdij in Drongen, trekken we dit jaar een duidelijke knipoog naar het verleden. We laten je genieten van de pracht en praal van twee monumenten: het cultuurhistorische van de oude abdij en het natuurhistorische van het rivierlandschap aan de Leie en de omringende Assels.

Gezellige mini versie
We hopen dat de coronacijfers gunstig evolueren zodat we een mooi aanbod aan activiteiten kunnen bieden. Voorlopig is het echter afwachten wat wel en niet mag… Een ding is zeker: we maken er een gezellige dag van, met of zonder bubbels!

Niet stilgezeten
De werkgroep die het evenement voorbereid heeft de afgelopen weken niet stilgezeten en bereidt zich voor op meerdere scenario’s.

Inschrijvingen
De toegang tot het evenement is gratis, maar vermoedelijk zullen we met inschrijvingen moeten werken en zullen sommige activiteiten ook betalend zijn. Voorlopig is het nog niet mogelijk om in te schrijven. In een normaal jaar bestaat ons programma uit een mooie mix van wandelingen, workshops, curieuzeneuzen markt, ecomarkt, bar en foodtrucks, live-muziek, kajak- en boottochten, kinderanimatie, live-muziek,… maar dit alles is uiteraard nog onder voorbehoud en hangt volledig af van de gekende problematiek en de daarbij horende maatregelen die de overheid oplegt. Meer nieuws kan u volgen op onze Facebookpagina 'Natuurpark Levende Leie' en op onze website www.levendeleie.be 

Ondertussen kan je nog steeds deelnemen aan onze fotowedstrijd. Neem je fototoestel mee tijdens een wandeling in een van de vele natuurgebieden in het Natuurpark Levende Leie en stuur je foto’s in vóór 6 april. Neem wel eerst het wedstrijdreglement even door voor je op pad gaat, want de foto’s dienen aan bepaalde vereisten te voldoen. Misschien hangt je foto wel uit op de expo, of win je één van de prijzen. Alle info vind je op onze website.

U komt toch ook?
Hou 13 juni alvast vrij in je agenda!

De opbrengst van het evenement gaat integraal naar de verdere uitbouw van het Natuurpark Levende Leie. 

Toon kaart Oude Abdij van Drongen
Drongenplein 27
9031 Drongen
zo 13/06/21 van 10:00 tot 18:00
Natuurpunt Gent, Kern Deurle-Latem
marc.depourcq-van.hoo@telenet.be
www.natuurpunt.be/agenda/levende-leie...