u bent hier

Levende Leiedag 2021


Levende Leiedag : zondag 13 juni 2021   Voor de fotografen hebben we goed nieuws: de fotowedstrijd  Dat houdt in dat je een jaar rond, in alle vier de seizoenen, de prachtigste foto’s kunt nemen en inzenden tot 15 mei 2021. Meer info bij het evenement Fotowedstrijd ‘Schatten aan de Leie’ op onze facebookpagina en in het aangepast wedstrijdreglement. De Levende Leiedag, een dag voor ieder wat ... Lees meer »

Levende Leiedag : zondag 13 juni 2021

 

Voor de fotografen hebben we goed nieuws: de fotowedstrijd  Dat houdt in dat je een jaar rond, in alle vier de seizoenen, de prachtigste foto’s kunt nemen en inzenden tot 15 mei 2021. Meer info bij het evenement Fotowedstrijd ‘Schatten aan de Leie’ op onze facebookpagina en in het aangepast wedstrijdreglement.


De Levende Leiedag, een dag voor ieder wat wils!

Een uniek evenement op een unieke locatie

Op zondag 13 juni 2021 vindt de 3de editie van de Levende Leiedag plaats in en rond de Oude Abdij in Drongen (Gent). Op de ‘Levende Leiedag’ wordt het Natuurpark Levende Leie, dat zich uitstrekt van Gent tot Deinze, voorgesteld aan het grote publiek. Dit groot(s) evenement biedt heel veel activiteiten aan voor zowel jong als oud, voor zowel de cultuur- als de natuurliefhebber, voor zowel de rustige als de actieve genieter... Er is 'voor ieder wat wils' maar vooral de gezelligheid primeert!.

Het programma: een mooie mix van wandelingen, workshops, curieuzeneuzemarkt, kajak- en boottochten, kinderanimatie, live-muziek, volkspelen, gegidste rondleidingen in de abdij,... Meer nieuws volgt.  

Onze bar heeft voor jou een mooi aanbod aan warme en koude dranken en onze foodtrucks laten u smullen van een lekker gevarieerd (ook veggie en vegan) aanbod. In de mooie tuin van de abdij kan je zalig genieten van een drankje met een pannenkoek, taart of ijsje, terwijl onze muzikanten jou laten genieten van hun live-optreden. De kinderen kunnen zich ondertussen vrij uitleven.

De toegang tot het evenement is gratis, maar voor sommige activiteiten moet je inschrijven en/of betalen. 

Met de unieke locatie van de Oude Abdij in Drongen, trekken we dit jaar een duidelijke knipoog naar het verleden. We laten je genieten van de pracht en praal van twee monumenten: het cultuurhistorische van de oude abdij en het natuurhistorische van het rivierlandschap aan de Leie en omringende Assels.

Neem je graag foto's op jouw wandeling in de natuur? Doe dan zeker eens een wandeling in de vele natuurgebieden van het natuurpark Levende Leie en doe mee aan onze fotowedstrijd die nu reeds loopt. Meer info en reglement op de website. De finalisten mogen tentoonstellen op de Levende Leiedag (dit jaar lekker droog in de pas gerenoveerde crypte van de abdij). Wens je graag één van die prachtige foto's mee naar huis te nemen, dan kan je erop bieden in de veiling ter plaatse. We zoeken nog een BV om dit te animeren...

U komt toch ook?
Hou 13 juni alvast vrij in je agenda en volg alle nieuwtjes op onze Facebookpagina 'Natuurpark Levende Leie' en op onze website www.levendeleie.be 

De opbrengst van het evenement gaat naar de verdere uitbouw van het Natuurpark Levende Leie. 

Toon kaart Oude Abdij van Drongen
Drongenplein 27
9031 Drongen
zondag 13 juni 2021 van 10:00 tot 18:00
Natuurpunt Gent, Kern Deurle-Latem
marc.depourcq-van.hoo@telenet.be
www.natuurpunt.be/agenda/levende-leie...