u bent hier

lostmovements - Marc Vanrunxt / kunst/werk & Jan Martens


De artistieke wegen van Marc Vanrunxt en Jan Martens kruisten elkaar al geregeld en komen nu samen in een solo voor Jan. Vanrunxt was erbij in de vroege jaren 80, bij het begin van de vernieuwende dansgolf in Vlaanderen. Jan Martens zorgt, een paar generaties verder, met verve voor de opvolging en verderzetting van deze golf. In lostmovements gaan ze op zoek naar verloren en vergeten ... Lees meer »

De artistieke wegen van Marc Vanrunxt en Jan Martens kruisten elkaar al geregeld en komen nu samen in een solo voor Jan. Vanrunxt was erbij in de vroege jaren 80, bij het begin van de vernieuwende dansgolf in Vlaanderen. Jan Martens zorgt, een paar generaties verder, met verve voor de opvolging en verderzetting van deze golf. In lostmovements gaan ze op zoek naar verloren en vergeten bewegingen. Of is het eerder een archivering van toekomstige bewegingen, vergeten bewegingen, nieuwe intenties en ambities voor de (dans)toekomst? Net zo goed kun je er een prelude in zien op het verleden van dans, dansbewegingen, motieven en motivaties.
• In de voorbije twintig jaar ontwikkelde Marc Vanrunxt een integer oeuvre. O.a. Discografie, ZEIT en Extraction stonden in het Kaaitheaterprogramma. Jan Martens maakte o.m. The Dog Days Are Over en Sweat Baby Sweat, allebei te zien op Het Theaterfestival.

Toon kaart Kaaistudio's
O-L-V van Vaakstraat 81
1000 Brussel
do 28/02/19 om 20:30 vrij 01/03/19 om 20:30
Kaaitheater
€ 18,0
info@kaaitheater.be
02-201.59.59
www.kaaitheater.be