u bent hier

Margiela. De Hermès Jaren

Erfgoed


Van 31 maart t.e.m. 27 augustus 2017 brengt het MoMu hommage aan de Hermès-collecties van Martin Margiela en worden er ook verbanden gelegd met zijn eigen label Maison Martin Margiela. Lees meer »

Wanneer het Franse luxehuis Hermès Martin Margiela in 1997 aanstelt als artistiek directeur van de prêt-à-porter collecties voor vrouwen is dat op zijn minst een gedurfde keuze. Op dat ogenblik geldt Margiela met zijn eigen modehuis Maison Martin Margiela immers al bijna een decennium lang als één van de meest invloedrijke avant-garde ontwerpers.

Zijn voorliefde voor deconstructie, recyclage en recuperatie van materialen waren ongezien in de modewereld. De conceptuele benadering van de presentatie, verkoop en communicatie van zijn collecties hebben ons denken over mode en het systeem achter deze mode, alsook onze visie op ambacht, commercie, auteurschap en innovatie voorgoed veranderd.

Tot op heden leeft de invloed van het werk van Margiela voor Hermès door in het werk van vele hedendaagse ontwerpers. Tijdens de Parijse modeweek van herfst-winter 2016-2017 werd Martin Margiela - sinds 2009 niet meer actief in de modewereld - door de internationale pers omschreven als de echte protagonist van de Franse modeweek.

Hoog tijd dus om het echte werk te tonen in MoMu!

Bron: UiTinVlaanderen.be

Martin Margiela, Hermès, Maison Martin Margiela
Toon kaart ModeMuseum Provincie Antwerpen - MoMu
Nationalestraat 28
2000 Antwerpen
van 31/03/17 tot 27/08/17
ModeMuseum Provincie Antwerpen - MoMu
€ 8,0
www.momu.be