u bent hier

Milo Rau/NTGent - Compassie. De geschiedenis van het machinegeweer.

16 +

Tekst en muziektheater


 In ‘Compassie. De geschiedenis van het machinegeweer’ reist Milo Rau (artistiek directeur van NTGent, een vaste waarde in Schouwburg Kortrijk) met actrices Els Dottermans en Olga Mouak naar de mediterrane vluchtelingenroutes en de Congolese burgeroorlog. Deze semidocumentaire dubbelmonoloog – gebaseerd op interviews met hulpverleners en oorlogsslachtoffers – begeeft zich bewust op gevaarlijk ... Lees meer »

 In ‘Compassie. De geschiedenis van het machinegeweer’ reist Milo Rau (artistiek directeur van NTGent, een vaste waarde in Schouwburg Kortrijk) met actrices Els Dottermans en Olga Mouak naar de mediterrane vluchtelingenroutes en de Congolese burgeroorlog.

Deze semidocumentaire dubbelmonoloog – gebaseerd op interviews met hulpverleners en oorlogsslachtoffers – begeeft zich bewust op gevaarlijk terrein: waarom kijken we naar de ellende van anderen? En waar liggen de grenzen van ons medeleven en van het Europese humanisme? Geen hapklare brok van deze controversiële regisseur, wel doorvoeld theater dat je bij het nekvel grijpt.

NTGent / Milo Rau
Toon kaart Schouwburg Kortrijk
Schouwburgplein 14
8500 Kortrijk
woensdag 10 oktober 2018 van 20:15 tot 22:15
Schouwburg Kortrijk
€ 18,0
Bestel tickets
056239855
www.schouwburgkortrijk.be
shouwburg@kortrijk.be