u bent hier

Moerveld wandelpad


Het moerveldpad is een prachtig bewegwijzerde wandeling van 7,6 kilometer. Op de wandeling wordt de landelijke omgeving ten westen van Torhout verkend. Een bont lappendeken van weilanden en akkers doorsneden met kleine waterlopen zorgt voor een aangenaam, afwisselend landschap. Men ontmoet er vooral rustige, landelijke weggetjes en tal van boerderijen. De overwegend familiale hoeven zijn ... Lees meer »

Het moerveldpad is een prachtig bewegwijzerde wandeling van 7,6 kilometer. Op de wandeling wordt de landelijke omgeving ten westen van Torhout verkend. Een bont lappendeken van weilanden en akkers doorsneden met kleine waterlopen zorgt voor een aangenaam, afwisselend landschap. Men ontmoet er vooral rustige, landelijke weggetjes en tal van boerderijen.

De overwegend familiale hoeven zijn voornamelijk gemengde bedrijven: naast akker- en veeteelt wint de groententeelt de laatste jaren steeds meer aan belang.

Een graspad brengt de wandelaar eerst naar de vallei van de Koebeek en de Spanjaardbeek. Het bochtig traject biedt tal van verrassende uitzichten. Vervolgens wordt het gehucht de Vijfhuishoek aangedaan. Door dit rurale gebied liep voorheen de spoorweg Ieper-Torhout. De terugweg leidt langs het voormalige Moereveld, ooit een onherbergzaam heidegebied dat later een tijdlang als zandgroeve fungeerde. Langsheen het traject staan 10 educatieve borden die u meer vertellen over de historiek, cultuur, natuur... van de streek.
De wandeling is bewegwijzerd met zeshoekige bordjes op houten palen. Maar op de kinderboerderij en in dienst Toerisme kan je ook een wandelkaart kopen. Het Moereveldpad is helaas niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers en kinderwagens.

Voor kinderen: In de cafetaria kunnen gratis gezinstasjes ontleend worden met leuke opdrachten die de kinder onderweg kunnen doen.

Voor groepen: De stad leidde ook een tiental natuurgidsen op die je groep op het moerveldpad begeleiden. Kostprijs 40 euro per gidsbeurt. Voorzie minimum 2 uur! Je kan een gids reserveren in Dienst Toerisme of op de kinderboerderij. Maximum 25 personen per gids.

Toon kaart Kinderboerderij d'Oude Smelterij
Ieperse Heerweg 5
8820 Torhout
Stad Torhout
kinderboerderij@torhout.be
050 21 67 03
www.torhout.be/gezinstassen-ontlenen-...