u bent hier

Opendeurdagen van de Oost-Vlaamse Modelspoor Vereniging - OVMV vzw


Modelspoorvereniging OVMV vzw te Aalst (Tragel 6, bus D) opent opnieuw zijn deuren voor het publiek in het voorlaatste week end van maart 2019, en dit vanaf 10:00 tot 18:00 doorlopend. Zowel 2 rail als 3-rail fans als fans van Spoor 1, HO, HOe, N en Z zijn welkom! Behalve de treinbanen van de vereniging aanschouwen en in werking zien, zoals Aalst 2000, Marcel, Kerkeveld, de HO Modulebaan en ... Lees meer »

Modelspoorvereniging OVMV vzw te Aalst (Tragel 6, bus D) opent opnieuw zijn deuren voor het publiek in het voorlaatste week end van maart 2019, en dit vanaf 10:00 tot 18:00 doorlopend.

Zowel 2 rail als 3-rail fans als fans van Spoor 1, HO, HOe, N en Z zijn welkom!

Behalve de treinbanen van de vereniging aanschouwen en in werking zien, zoals Aalst 2000, Marcel, Kerkeveld, de HO Modulebaan en twee retrobanen. zijn er ook een aantal privébanen te zien van leden, banen met namen zoals Gianova, Schröttplatz & NV Katjoe, Nebenbahn, Innes Mill (6de prijs MSM Leuven), Luxor Sugarcane Valley (HOe) en Z baantjes. Ook mogen we de “kermis” niet vergeten te vermelden met zijn reuzenrad en de Märklin demo baan. Twee verdiepingen, of iets meer dan 700m² vol treinplezier.

De Märklin Insider Club België is aanwezig met de projecten “rangeer” en “Göppingen 1912”.

Naast het aanschouwen van de scenery op de banen en het zien rijden van de treintjes, organiseren de leden van de club ook hun mini verkoopbeurs.

Voor jongeren (meisjes en jongens) tussen 7 en 15 jaar bieden we zowel op zaterdag als op zondag (dit tussen 14 en 16u) de mogelijkheid om zelf een miniatuur huisje (HO) in elkaar te steken/plakken (gratis) en dit onder deskundige begeleiding van onze meer ervaren leden (ouders mogen/kunnen meehelpen indien nodig). Ervaring is niet nodig en alle benodigdheden om de werken uit te voeren zullen aanwezig zijn. Om organisatorische en praktische redenen is het aantal deelnemers echter beperkt tot 12 jongeren op zaterdag en 12 jongeren op zondag. Dus inschrijven op voorhand is noodzakelijk. Afspraak te maken via 0478252531 (Dirk).

Voor de kleintjes die te klein zijn en de jongeren die geen goesting hebben om te knippen en plakken, die kunnen zich op de kinderbanen van Treinland uitleven in het gezellige treincafé waar drankjes kunnen worden genuttigd en waar kleine versnaperingen doorlopend gereserveerd worden, dit alles terwijl de magische wereld van de treintjes zich op de Video Wall ontvouwt. De iets groteren kunnen zich uitleven in het opbouwen, en besturen van een baan (startbaan), of meer proberen te weten te komen over techniek & treintjes aan de treintafel “Techniek is Sjiek”.

Leer meer over hoe je met je eigen baan analoog of digitaal kan sturen en rijden (of een combinatie van beide). Kortom voor elke liefhebber van modelspoor is er iets te zien of te doen.

Waar vindt u ons? OVMV in Aalst (Tragel 6, bus D, langs de Dender aan de kant van ZEB, boven Rollerland, vrij parkeren)

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart OVMV vzw
Tragel 6 D
9300 Aalst
za 23 maart 2019 van 10:00 tot 18:00 zo 24 maart 2019 van 10:00 tot 18:00
Oost Vlaamse Modelspoor Vereniging vzw
gratis
info@ovmv.be