u bent hier

opentuin bij Caroline en Cris:


Met een kleine 150 m2 oppervlakte is onze tuin een mooi voorbeeld van de gemiddelde stadstuin. De mensen gaan steeds kleiner bouwen. De tuinen worden kleiner. Toch vind je in onze tuin het voorbeeld hoe je op een kleine ruimte toch een totale groenbeleving krijgt. Ruimte om te relaxen. Terrassen voor gezellig samenzijn. Een vijver die rust brengt in de tuin. Natuurlijke en bij-vriendelijke ... Lees meer »

Met een kleine 150 m2 oppervlakte is onze tuin een mooi voorbeeld van de gemiddelde stadstuin. De mensen gaan steeds kleiner bouwen. De tuinen worden kleiner.
Toch vind je in onze tuin het voorbeeld hoe je op een kleine ruimte toch een totale groenbeleving krijgt.
Ruimte om te relaxen. Terrassen voor gezellig samenzijn. Een vijver die rust brengt in de tuin. Natuurlijke en bij-vriendelijke borders. Het toevoegen van groene verticale kaders, bestaand uit leibomen en klimplanten, geven beschutting en beperken inkijk.
De beplanting is bewust in laagjes geplant. Van bodembedekker tot hoge vaste planten of siergrassen. Er wordt sterk rekening gehouden met bloeitijden, kleur en habitat. Daarmee bedoel ik dat de planten aangepast moeten zijn aan de bodem en klimaat van de tuin. Tevens moeten ze een meerwaarde zijn voor bijen en insecten.
Een grote biodiversiteit zorgt voor minder ziekten en draagt bij tot een onderhoudsarme tuin. Een tuin die beantwoord aan de drukke agenda van de tuinier. Een tuin waar er plaats is om te ontspannen en cocoonen. De woonkamer binnenshuis wordt naar buiten uitvergroot. De tuin wordt een extra leefruimte.

Bezoek de tuin op afspraak tijdens onze vaste bezoekdagen
conform de maatregelen rond Corona beperken we het aantal bezoekers. We werken per reservatie en laten elke tuinbezoeker de ruimte en de tijd om de tuin op een veilige manier te ontdekken. Dit kan als persoon, als gezin of als kleine groep (bubbel)
Reservatie mogelijk via mail of telefonisch. Vermeld welke data uw voorkeur geniet, dan zoeken we een gepast tijdstip voor uw bezoek

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Caroline's tuin
Veurnestraat 271/2
8660 De Panne
zondag 19 juli 2020 van 10:00 tot 18:00
Open Tuinen van België v.z.w.
€ 2,0
blanckaert.caroline@hotmail.com
0472 97 02 98