u bent hier

Paddenoverzet voor gezinnen

Milieu en natuur


Mama's, papa's, broers en zusjes, we hebben jullie nodig! Op het einde van de winter ontwaken de padden en andere amfibieën en trekken ze richting hun voortplantingspoelen. Door ons dichte wegennetwerk moeten de amfibieën vaak straten oversteken. Dat doen ze tijdens de schemering of de vroege nacht. Om verkeersslachtoffers te voorkomen, organiseert Natuurpunt paddenoverzetacties over heel ... Lees meer »

Mama's, papa's, broers en zusjes, we hebben jullie nodig!

Op het einde van de winter ontwaken de padden en andere amfibieën en trekken ze richting hun voortplantingspoelen. Door ons dichte wegennetwerk moeten de amfibieën vaak straten oversteken. Dat doen ze tijdens de schemering of de vroege nacht. Om verkeersslachtoffers te voorkomen, organiseert Natuurpunt paddenoverzetacties over heel Vlaanderen. Met speciale schermen worden de padden naar emmers geleid die door vrijwilligers dagelijks geleegd worden aan de andere kant van de straat.

In Landschap De Liereman wil een deel padden de Bergstraat over naar de vijvers op het voormalige vliegveld. Onze vrijwilligers helpen al jaren deze padden, kikkers en salamanders veilig de Bergstraat over te steken. En dat gebeurt zelfs met het hele gezin!

Samenkomst: Bezoekerscentrum Landschap De Liereman

Inschrijven is nodig en kan op deze pagina.

Meer info:  ward.machielsen@telenet.be, BC Landschap De Liereman, 014 42 99 66, bc.deliereman@natuurpunt.be, www.deliereman.be

Toon kaart Bezoekerscentrum Landschap De Liereman
Schuurhovenberg 43
2360 Oud-Turnhout
zaterdag 13 maart 2021 van 08:30 tot 10:30
Natuurpunt De Wulp
Bestel tickets
bc.deliereman@natuurpunt.be
014429966
www.natuurpunt.be/agenda/paddenoverze...