u bent hier

Platform-K - The Goldberg Variations


‘The Goldberg Variations’ verwijst naar het beroemde muziekwerk van J.S. Bach, maar ook naar een iconische danssolo van Steve Paxton. Dansers Oskar Stalpaert (Platform-K), Michiel Vandevelde (P.A.R.T.S.) en Audrey Merilus (Conservatorium Dans, Lyon) gaan met dit materiaal aan de slag. De ontwikkeling van allerlei danspraktijken gedurende de laatste veertig jaar wordt onder de loep genomen. ... Lees meer »

‘The Goldberg Variations’ verwijst naar het beroemde muziekwerk van J.S. Bach, maar ook naar een iconische danssolo van Steve Paxton. Dansers Oskar Stalpaert (Platform-K), Michiel Vandevelde (P.A.R.T.S.) en Audrey Merilus (Conservatorium Dans, Lyon) gaan met dit materiaal aan de slag. De ontwikkeling van allerlei danspraktijken gedurende de laatste veertig jaar wordt onder de loep genomen. Waar staat de dans vandaag? Hoe open, democratisch en toegankelijk is dans vandaag? Welke lichaamsbeelden verkiezen we, welke zien we liever niet?

De muziek wordt live op accordeon uitgevoerd door Philippe Thuriot. Hij transponeerde Bachs muziek voor klavecimbel in 2015 naar accordeon. Thuriot is het resultaat van een boeiende kruisbestuiving: klassieke muziek, jazz en het café van zijn ouders. De meerstemmigheid die spreekt uit de talrijke variaties in Bachs ‘Goldberg Variations’, keert terug in de verschillende lagen van deze dansvoorstelling.

Platform-K maakt professionele dansproducties met dansers zonder en met beperking. Voor hun producties werken ze samen met toonaangevende artiesten in Vlaanderen en daarbuiten.

coproductie: Vooruit en KAAP
choreografie: Michiel Vandevelde
dans: Oskar Stalpaert, Michiel Vandevelde en Audrey Merilus of Amanda Barrio Charmelo
muziek: Philippe Thuriot of Vincent Van Amsterdam

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart CultuurCentrum De Herbakker
Pastoor De Nevestraat 10
9900 Eeklo
zaterdag 24 oktober 2020 van 20:30 tot 22:30
CultuurCentrum De Herbakker
€ 15,0
www.ccdeherbakker.be