u bent hier

REVA


Informatiebeurs over hulpmiddelen en diensten voor mensen met een beperking. Toegang: Iedereen Lees meer »

Wie en wat is REVA?

De vzw REVA
In 1988 richtte een aantal personen, afkomstig uit firma's, openbare diensten en verenigingen, de vzw REVA op, met als doelstelling informatie te verschaffen over producten en diensten voor personen met een beperking. Om deze doelstelling te realiseren, organiseert de vzw REVA een tweejaarlijkse informatiebeurs die zich richt naar personen met een beperking, ouderen met beperkingen, hun familie, de professionelen en de vrijwilligers.

Missie
De vzw REVA wil door haar werking een bijdrage leveren aan het ontwikkelen van het persoonlijk, het maatschappelijk en het (eventueel) professioneel leven van mensen met een beperking.

Visie
Om deze missie te bereiken organiseert de vzw REVA gerichte informatiebeurzen als ontmoetingsplaats voor alle betrokkenen. Daarnaast geeft de vzw REVA informatie over producten en diensten via de eigen website. De vzw REVA kan initiatieven van andere organisaties ondersteunen om haar missie te optimaliseren.

De beurs
Deze beurs is de plaats bij uitstek waar fabrikanten en verstrekkers van hulpmiddelen, organisaties die diensten aanbieden, verenigingen van personen met een handicap en de bezoekers elkaar ontmoeten. De eerste REVA-beurs werd in 1989 georganiseerd in Flanders Expo te Gent. Van 75 exposanten en een 3000-tal bezoekers toen, groeide REVA uit tot een beurs met 150 exposanten en 15.000 bezoekers. REVA is daardoor de belangrijkste Belgische beurs geworden met exposanten uit binnen en buitenland. Flanders Expo te Gent trekt door haar gunstige ligging niet alleen bezoekers aan uit het ganse Vlaamse landsgedeelte, maar evenzeer uit Wallonië en de buurlanden. Op het vlak van organisatie heeft REVA een voortrekkersrol gespeeld door meteen persoonlijke assistentie te voorzien voor de gehandicapte bezoeker. Zij stelde tevens doventolken en informatie in braille en grootletterdruk ter beschikking.

Een product zoeken
Via het internet kunnen personen met een beperking sneller en gemakkelijker contacten leggen en informatie opzoeken. Met onze site willen wij dat stimuleren en zo een permanent forum uitbouwen tussen de exposant en de bezoeker.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Flanders Expo
Maaltekouter 1
9051 Sint-Denijs-Westrem
do 20/04/17 van 10:00 tot 18:00 vrij 21/04/17 van 10:00 tot 18:00 za 22/04/17 van 10:00 tot 18:00
Reva vzw
€ 5,0
Bestel tickets
reva@reva.be
www.reva.be