u bent hier

Solomon Sheba: We are not people

Moderne dans


‘We Are Not People’ is het initiële idee van regisseur/choreograaf Yves Ruth en muzikante Rina Mushonga. De eerste productie vond plaats in de Arenberg in Antwerpen in 2014. Ze rekruteerden heel wat dansers bij de danswedstrijd ‘So You Think You Can Dance’ en brachten een uitverkochte zaal in vervoering. Drie jaar later ontpopte WANP zich tot een autonoom gezelschap en is zo de eerste Urban ... Lees meer »

‘We Are Not People’ is het initiële idee van regisseur/choreograaf Yves Ruth en muzikante Rina Mushonga. De eerste productie vond plaats in de Arenberg in Antwerpen in 2014. Ze rekruteerden heel wat dansers bij de danswedstrijd ‘So You Think You Can Dance’ en brachten een uitverkochte zaal in vervoering.

Drie jaar later ontpopte WANP zich tot een autonoom gezelschap en is zo de eerste Urban Dance Theatre Company in België.

In deze derde productie worden de legendes Solomon en Sheba door urban dans, voguing, popmuziek en beeld met creatief geweld naar het hier en nu gebracht.

Deze historische, culturele en religieuze iconen worden gebruikt om het spannende coming-of-age verhaal van twee jonge derde generatie migranten in beeld te brengen.

Beiden worden deze jonge dansers geconfronteerd met de taboes en vooroordelen die hun ontluikende seksualiteit en gemixte culturele achtergronden met zich meebrengen.

Een voorstelling over identiteit, cultuur, seksualiteit en de kracht van de liefde in al zijn vormen.

In een regie van Yves Ruth.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart CC Den Blank
Begijnhof 11
3090 Overijse
vrijdag 23 oktober 2020 van 20:30 tot 20:30
CC Den Blank
€ 17,0
www.denblank.be/kalender/solomon-x-sh...
info@denblank.be
02 687 59 59
www.denblank.be/kalender/solomon-x-sheba