u bent hier

Tamikrest (ml)


NIEUWE DATUM: 21 APRIL (in plaats van 4 maart) Wie reeds een ticket had, wordt persoonlijk op de hoogte gebracht van de wijziging.Sinds hun debuut ‘Adagh’ in 2009 wordt Tamikrest gezien als vaandeldrager van de nieuwe generatie Toearegmuzikanten... Lees meer »

NIEUWE DATUM: 21 APRIL (in plaats van 4 maart) Wie reeds een ticket had, wordt persoonlijk op de hoogte gebracht van de wijziging.

Sinds hun debuut ‘Adagh’ in 2009 wordt Tamikrest gezien als vaandeldrager van de nieuwe generatie Toearegmuzikanten. Het versmelten van woestijnblues en westerse rock deed onder meer Tinariwen hen al voor, maar deze jonge muzikanten voegen er andere invloeden en een jeugdig enthousiasme aan toe. Op die manier blijven ze de traditie vernieuwen.


Zo combineren ze op ‘Chatma’ (2013) huilende gitaren, Afrikaanse percussie, handgeklap, warme, melancholische stemmen met funk, rock en reggae. Het album eindigde terecht hoog in de eindejaarslijstjes van onder meer Mojo, fRoots en De Standaard.
Een prachtplaat die een mooi evenwicht biedt tussen ingetogen woestijnblues en stevigere rocknummers. Wie dacht dat de blauwe mannen van de woestijn gedaan hadden ons muzikaal te verrassen, vergist zich. Dit is slechts het begin!” Cobra.be


In 2014 ging Tamikrest aan de haal met de award voor Best Group van het toonaangevende tijdschrift Songlines.
Begin 2017 verschijnt een nieuw album dat de band hier komt voorstellen.


Een must voor fans van Tinariwen of Bombino.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Cultuurcentrum De Spil
Hippoliet Spilleboutdreef 1
8800 Roeselare
vrijdag 21 april 2017 van 20:30 tot 20:30
Cultuurcentrum De Spil
€ 14,0
051/265700
despil.ticketmatic.com/addevent.php?a...
info@despil.be
www.despil.be/evenement_detail.jsp?ev...