u bent hier

Tamikrest (ml)


CD-VOORSTELLINGNIEUWE DATUM: 21 APRIL (in plaats van 4 maart) Wie reeds een ticket had, wordt persoonlijk op de hoogte gebracht van de wijziging.Sinds hun debuut ‘Adagh’ in 2009 wordt Tamikrest gezien als vaandeldrager van de nieuwe generatie Toearegmuzikanten... Lees meer »

CD-VOORSTELLING

NIEUWE DATUM: 21 APRIL (in plaats van 4 maart) Wie reeds een ticket had, wordt persoonlijk op de hoogte gebracht van de wijziging.

Sinds hun debuut ‘Adagh’ in 2009 wordt Tamikrest gezien als vaandeldrager van de nieuwe generatie Toearegmuzikanten. Het versmelten van woestijnblues en westerse rock deed onder meer Tinariwen hen al voor, maar deze jonge muzikanten voegen er andere invloeden en een jeugdig enthousiasme aan toe. Op die manier blijven ze de traditie vernieuwen.


Zo combineren ze op ‘Chatma’ (2013) huilende gitaren, Afrikaanse percussie, handgeklap, warme, melancholische stemmen met funk, rock en reggae. Het album eindigde terecht hoog in de eindejaarslijstjes van onder meer Mojo, fRoots en De Standaard.
Een prachtplaat die een mooi evenwicht biedt tussen ingetogen woestijnblues en stevigere rocknummers. Wie dacht dat de blauwe mannen van de woestijn gedaan hadden ons muzikaal te verrassen, vergist zich. Dit is slechts het begin!” Cobra.be


In 2014 ging Tamikrest aan de haal met de award voor Best Group van het toonaangevende tijdschrift Songlines.
Begin 2017 verschijnt een nieuw album dat de band hier komt voorstellen.
Een must voor fans van Tinariwen of Bombino.

Voorprogramma: Phoenician Drive 

Zes jonge honden die zich complexloos en met veel verve storten in een meesterlijke mix van psychedelica, trance, jazzy grooves met oosterse, Noord-Afrikaanse en Oost-Europese invloeden: dat is Phoenician Drive. Een op en top Brusselse band die moeiteloos muzikale grenzen aan diggelen slaat.   

dj’s: Warre & Ferre 

 

timing:
20u: deuren open
20u30: support: Phoenician Drive
21u30: Tamikrest
 
+ dj’s: Warre & Ferre

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart De Spil
H. Spilleboutdreef 1
8800 Roeselare
vrij 21/04/17 om 20:30
Cultuurcentrum De Spil
€ 14,0
051/265700
info@despil.be
despil.ticketmatic.com/addevent.php?a...
www.despil.be/evenement_detail.jsp?ev...