u bent hier

Tekenen in lockdown

Creativiteit


Oproep: maak een tekening, stuur die op en S.M.A.K. bundelt. Sinds 2014 heeft S.M.A.K. de traditie om tekenprojecten op touw te zetten. Zo deed het museum projecten met vluchtelingen in kampen in Irak en opvangcentra in België, met gevangenen en nieuwkomers. De tekeningen werden telkens gebundeld in boeken zoals ‘Traces Of Survival’, ‘Van Hier Tot Daar’, ‘Prison Drawings’ en ‘Gentle Figures/ ... Lees meer »

Oproep: maak een tekening, stuur die op en S.M.A.K. bundelt.

Sinds 2014 heeft S.M.A.K. de traditie om tekenprojecten op touw te zetten. Zo deed het museum projecten met vluchtelingen in kampen in Irak en opvangcentra in België, met gevangenen en nieuwkomers. De tekeningen werden telkens gebundeld in boeken zoals ‘Traces Of Survival’, ‘Van Hier Tot Daar’, ‘Prison Drawings’ en ‘Gentle Figures/ Beautiful Friends’.

In de projecten stond het tekenen centraal als een bijzondere en unieke menselijke eigenschap. Tekenen is, net zoals schrijven, een activiteit die vaak in afzondering beoefend wordt. Nu wij bijna allemaal in afzondering leven wil S.M.A.K. je graag uitnodigen om ook een tekening te maken – van (zelf)portret, stilleven tot landschap vanuit je raam - en naar ons op te sturen

Wij verzamelen de tekeningen die in deze bijzondere periode zullen ontstaan. Iedereen kan meedoen: jong en oud, kunstenaars en liefhebbers.

Hou graag rekening met volgende voorwaarden:
- De tekeningen bij voorkeur in zwart/wit.
- Maximaal op A4 formaat – verticaal.
- Vermeld je gegevens op de achterzijde van je tekening: Naam, leeftijd, postadres en e-mailadres.

Je kunt je tekening met de post sturen naar:
S.M.A.K. tav TEKENEN IN LOCKDOWN
Jan Hoetplein 1
9000 Gent

Toon kaart S.M.A.K. Online
S.M.A.K. Online
9000 Gent
smak.be/nl/nieuws/tekenen-in-lockdown