u bent hier

Tender men

Moderne dans


‘Tender Men’ is een dansvoorstelling over mannen, aanraking en gevoeligheden. Over menselijk contact, over de onbevreesdheid, schoonheid en poëzie ervan, maar ook over de chaos en de misverstanden. Koen De Preter stelt zich de vraag hoe mannen met elkaar om zouden gaan in een wereld zonder homofobie ‘Tender Men’ is een dansvoorstelling over mannen en gevoeligheden. Over de onbevreesdheid, ... Lees meer »

‘Tender Men’ is een dansvoorstelling over mannen, aanraking en gevoeligheden. Over menselijk contact, over de onbevreesdheid, schoonheid en poëzie ervan, maar ook over de chaos en de misverstanden. Koen De Preter stelt zich de vraag hoe mannen met elkaar om zouden gaan in een wereld zonder homofobie

‘Tender Men’ is een dansvoorstelling over mannen en gevoeligheden. Over de onbevreesdheid, schoonheid en poëzie van aanrakingen, maar ook over de chaos en de misverstanden die daar onlosmakelijk mee verbonden zijn. ‘Tender Men’ zit op de grens tussen bro, bromance en romance. Vier internationale dansers - met elk hun eigen dansachtergrond, afkomst en identiteit - staan symbool voor tederheid, kwetsbaarheid en ruwheid.


De voorstelling zet de ambiguïteit tussen het stoere en het sensuele in de verf en werpt een licht op onze samenleving waarin we steeds banger zijn om elkaar aan te raken. Koen De Preter creëert een universum waarin mannelijkheid en de gevoeligheid ervan centraal staan. Hij stelt zich de vraag hoe mannen met elkaar om zouden gaan in een wereld zonder homofobie.


Koen De Preter is choreograaf en performer. Hij experimenteert met vormen en publieken en beweegt zich tussen verschillende circuits. Het zoeken naar een balans tussen abstractie en theatraliteit in dans vormen samen met eclectische soundtracks een constante in zijn creaties. Na intiemer werk als de gecureerde avond ‘Solo Night’ en zijn solo ‘DANCING’ is het nu tijd voor een grote voorstelling met een internationale cast.
KOEN DE PRETER (CHOREOGRAFIE), SOULEYMANE SANOGO, PO-NIEN WANG, BENOÎT NIETO DURAN, JOHHAN ROSENBERG (DANS), E.A.

THANH BEELS (FOTO), MET STEUN VAN DE VLAAMSE OVERHEID

Koen De Preter
ccBe - Schouwburg (ongenummerd)
Driekoningenstraat 126
2600 Berchem
vrijdag 23 oktober 2020om 20:00
cultuurcentrum Berchem | CC Berchem
€ 14,0
Bestel tickets
www.ccbe.be/nl/event/73000/tender-men