u bent hier

Wandeling doorheen het Helleketelbos (6 km)


Op deze wandeling verkennen we het heuvelland, spelend ‘over de schreve’ rond de de dorpen Watou en Abeele, waar een prachtig stukje bos wordt gecombineerd met veld en weiland. Een heerlijke boswandeling! Graag vooraf inschrijven via onze website Afstand:6 km Reliëf: Vlak Moeilijkheidsgraad: Voor de beginnende stapper Vertrekplaats: Parking café De Helleketelbos, Vuileseulestraat 6 Watou, ... Lees meer »

Op deze wandeling verkennen we het heuvelland, spelend ‘over de schreve’ rond de de dorpen Watou en Abeele, waar een prachtig stukje bos wordt gecombineerd met veld en weiland. Een heerlijke boswandeling!

Graag vooraf inschrijven via onze website

Afstand:6 km
Reliëf: Vlak
Moeilijkheidsgraad: Voor de beginnende stapper
Vertrekplaats: Parking café De Helleketelbos, Vuileseulestraat 6 Watou, Poperinge
Begeleidster : Ann Laurens (0496/81.61.10) – ann-l@effenweg.be


Dit bos van 56 hectare is niet zo onheilspellend als zijn naam doet vermoeden. Er wonen geen heksen of duivels, wel bijzondere diertjes. In de vroege ochtend of valavond kan je wel eens oog in oog staan met een ree. De zeldzame baardvleermuis zet dan weer ’s nachts de bloemetjes buiten. In het Helleketelbos krioelt het van het leven! Het is een leuk bos om te wandelen!

We vertrekken aan café de Helleketelbos waar er een ruime parking is voorzien. Honden zijn toegelaten. We betreden velden en dreven en genieten van de rust en de stilte op deze winterse wandeling. Stevige schoenen en aangepaste warme kledij zijn aangeraden. Na deze lusvormige wandeling kunnen we in Café De Helleketel iets drinken en ons verwarmen.

Onze wandelingen zijn toegankelijk voor iedereen, al zijn ze in de eerste plaats gericht op mensen met (chronische) pijn, chronisch zieken en voor mensen die het even wat moeilijker hebben (burn-out, depressie, stress,…). Maar ook al wie behoefte heeft aan wat buitenlucht, een babbel of gewoon eens lekker wil gaan wandelen door een mooie brok natuur, is meer dan welkom. Graag inschrijven vooraf, het aantal deelnemers is beperkt. Aan niet-leden vragen we een bijdrage van 2 euro, hiermee worden de verzekering- en werkingskosten gedekt.Lees hier meer over het lidmaatschap bij Effen Weg

Openbaar Vervoer
De plaats van vertrek is moeilijk bereikbaar met het openbaar vervoer.

Carpoolen
Geen goede verbinding met het openbaar vervoer? Rij je alleen in de wagen naar het vertrekpunt? Bekijk dan zeker even onze Facebookgroep ‘Carpoolers van Effen Weg’, waar vraag en aanbod kan gedeeld worden. Zo helpen we elkaar én het milieu!

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Helleketelbos, Poperinge
Vijfgemetenstraat 4
8970 Poperinge
woensdag 11 december 2019 van 14:00 tot 17:00
Effen Weg vzw
€ 2,0
www.effenweg.be/events/helleketelbos/
info@effenweg.be
0472/57.71.19
www.effenweg.be/events/helleketelbos