u bent hier

Wandeling in de Bourgoyen Ossemeersen en tuinkamers (6,5 km)


Tijdens deze wandeling gaan we op stap in één van de meest vogelrijke natuurgebieden van Vlaanderen. Wie aan het Gravensteen staat, middenin de stad Gent, kan moeilijk geloven dat er zo’n weids natuurgebied (230ha) op amper drie kilometer van het centrum ligt! Graag vooraf inschrijven via onze website Afstand : 6.5 km (kan ingekort worden naar 5 km) Reliëf : Vlak Moeilijkheidsgraad : Makkelijk ... Lees meer »

Tijdens deze wandeling gaan we op stap in één van de meest vogelrijke natuurgebieden van Vlaanderen. Wie aan het Gravensteen staat, middenin de stad Gent, kan moeilijk geloven dat er zo’n weids natuurgebied (230ha) op amper drie kilometer van het centrum ligt!

Graag vooraf inschrijven via onze website

Afstand : 6.5 km (kan ingekort worden naar 5 km)
Reliëf : Vlak
Moeilijkheidsgraad : Makkelijk
Vertrekpunt : Parking NMC Bourgoyen nabij bezoekerscentrum, driepikkelstraat, 9030 Mariakerke
Begeleidster : Claudine Decloedt (0487/36.51.57) – claudine@effenweg.be


We vertrekken om 14u vanaf de parking aan het bezoekerscentrum, afspraak aan de kiosk bij de ingang van het gebied. We stappen deels over half verharde paden en deels onverhard door een open landschap in het valleigebied van de Leie. Op deze wandeling gaan we ook even een kijkje nemen in de tuinkamers die zich bevinden in het boomrijke gedeelte aan de waterkant van de Boerse Poort. We keren dan terug langs het brugje die nu openstaat voor wandelaars en fietsers die de Bourgoyen in willen vanuit Gent en stappen daarna richting de Leie. Onderweg bezoeken we een kijkhut.

Kom mee genieten van het typische winterlandschap met overstroomde graslanden en kom meer te weten over de rijkdom die ze herbergen. De wandeling gaat langs kronkelende paden en watergebieden, en met wat geluk zien we de vogels landen op hun avondlijke rustplaats. Er wordt op een rustig tempo gewandeld en indien nodig even gepauzeerd. Na de wandeling is er de mogelijkheid, voor wie dat wenst, om nog wat na te kaarten bij een drankje in het bezoekerscentrum. Voorzie aangepast wandelschoeisel, een verrekijker kan een meerwaarde bieden.

Onze wandelingen zijn toegankelijk voor iedereen, al zijn ze in de eerste plaats gericht op mensen met (chronische) pijn, chronisch zieken en mensen die even minder goed in hun vel zitten (burn-out, depressie, stress, …). Maar ook al wie behoefte heeft aan wat buitenlucht, een babbel of gewoon eens lekker wil gaan wandelen is meer dan welkom.Graag inschrijven vooraf. Aan niet-leden vragen we een bijdrage van 2 euro, hiermee worden de verzekering- en werkingskosten gedekt.Lees hier meer over het lidmaatschap van Effen Weg

Wenst u nog meer info? Aarzel niet en mail ons op info@effenweg.beof contacteer rechtstreeks de begeleidster via claudine@effenweg.be of 0487 36 51 57

Openbaar vervoer
Op 300 meter van het vertrekpunt bevindt zich de bushalte “Mariakerke Jutestraat”, deze wordt bediend door :

Buslijn 3 : Gentbrugge Braemkasteel – Mariakerke Post (passeert aan station Gent Dampoort)
Carpoolen kan via de facebookgroep ‘carpoolers van Effen weg’
Carpoolen
Geen goede verbinding met het openbaar vervoer? Rij je alleen in de wagen naar het vertrekpunt? Bekijk dan zeker even onze Facebookgroep ‘Carpoolers van Effen Weg’, waar vraag en aanbod kan gedeeld worden. Zo helpen we elkaar én het milieu!

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Natuur- en Milieucentrum De Bourgoyen
Driepikkelstraat 32
9000 Gent
Van di 26 november 2019 14:00 tot ma 9 december 2019 16:30
Effen Weg vzw
€ 2,0
www.effenweg.be/events/bourgoyen-4/
info@effenweg.be
0472/57.71.19
www.effenweg.be/events/bourgoyen-4