u bent hier

Woestzoeker

Tekst en muziektheater


Zijt gij ook een van die woestzoekers? In het begin viel het nog wel mee. Toen waren het alleen nog maar onze spullen die kleiner werden. Even later werden ook alle lampen zo klein dat ze amper nog licht gaven en begon iedereen dus tegen elkaar te botsen. Toen hadden we er echt genoeg van. We werden wilde detectives. Niet omdat we dat wilden, maar omdat het niet anders kon. ‘Woestzoeker’ is ... Lees meer »

Zijt gij ook een van die woestzoekers?

In het begin viel het nog wel mee. Toen waren het alleen nog maar onze spullen die kleiner werden. Even later werden ook alle lampen zo klein dat ze amper nog licht gaven en begon iedereen dus tegen elkaar te botsen. Toen hadden we er echt genoeg van. We werden wilde detectives. Niet omdat we dat wilden, maar omdat het niet anders kon.


‘Woestzoeker’ is een bitterzoete maar vrolijk van de pot gerukte voorstelling over hoe de groeiende sociale ongelijkheid ook het onderwijs aantast. Een bende losgeslagen detectives trekt hartstochtelijk ten strijde tegen een vijand waarvan iedereen zegt dat hij niet te kloppen is.


Na het hyperkinetische ‘Bekdichtzitstil’ (2014) schreven Raven Ruëll en Jan Sobrie opnieuw een lofzang op het roekeloze en losbandige kind. Want tegen de stroom in zwemmen heeft wel degelijk zin.

Een organisatie van Theater Antigone m.m.v. Schouwburg Kortrijk.

Theater Artemis & Theater Antigone
Toon kaart Schouwburg Kortrijk
Schouwburgplein 14
8500 Kortrijk
vrij 19/10/18 om 20:15
Schouwburg Kortrijk
Bestel tickets
shouwburg@kortrijk.be