u bent hier

Yoga voor senioren en chronisch zieken (YEDA)

18 +

Gezondheid en zorg


De YEDA-lessen, reeks van 13 lessen, hebben een specifieke doelgroep. In principe is YEDA bedoelt voor: • Personen fysieke die last hebben van chronische aandoeningen m.b.t. de spieren en de gewrichten. (reuma, artritis, hernia, …) • Senioren die interesse hebben in de voordelen van yoga voor lichaam en geest maar die rekening moeten houden met hun fysieke toestand en daardoor elders geen ... Lees meer »

De YEDA-lessen, reeks van 13 lessen, hebben een specifieke doelgroep. In principe is YEDA bedoelt voor:
• Personen fysieke die last hebben van chronische aandoeningen m.b.t. de spieren en de gewrichten. (reuma, artritis, hernia, …)
• Senioren die interesse hebben in de voordelen van yoga voor lichaam en geest maar die rekening moeten houden met hun fysieke toestand en daardoor elders geen aanbod vinden (ze voelen zich te oud in een groep met allemaal jongere mensen, het tempo is te hoog, de oefeningen te intens …)
• Personen die herstellen van fysieke blessures en aangepaste yogales wensen te volgen naast kiné of revalidatie.
We oefenen een uurtje per week rustige, aangepaste yogahoudingen met de nadruk op het soepeler en sterker maken van spieren en gewrichten. De gehele les is afgestemd op personen die kampen met chronische fysieke aandoeningen in rug, schouders, knieën … Denk hierbij ook aan typische “ouderdomskwalen” zoals zwakker wordende spieren of stijve gewrichten.
We leren eenvoudige maar effectieve technieken die je elke dag zelfstandig kan oefenen om alzo je klachten te verlichten en je zelfredzaamheid en welbevinden te vergroten.

Opgelet: omwille van praktische- en veiligheidsredenen verwachten we wel:
• … dat je zelfstandig kan rechtstaan, zitten en redelijk te been bent.
• … dat je geen last hebt van evenwichtsstoornissen of motorische aandoeningen.
• …. dat je inziet dat YEDA een aanvulling is op bestaande medische hulpverlening maar geen alternatief voor kiné of medische behandeling.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Centrum in Balans
Molenbergstraat 2
9340 Lede
Van 7 september 2019 tot 14 december 2019 (za van 11:00 tot 12:00,
Centrum in Balans
€ 130,0
info@centrum-inbalans.be
0497899670