u bent hier

Zingen met een chronische ziekte

Gezondheid en zorg


‘Music heals the soul’ is een vaak gehoorde uitdrukking. Voor veel mensen is muziek onmisbaar. Zingen verhoogt het gevoel van eigenwaarde en versterkt het zelfvertrouwen. Daarbovenop verlaagt het ons stressniveau. Volgens sommigen zou het even heilzaam zijn als bijvoorbeeld yoga. Los van het mentale effect heeft muziek ook lichamelijk een positief effect. Het zorgt voor een beter gebruik van ... Lees meer »

‘Music heals the soul’ is een vaak gehoorde uitdrukking. Voor veel mensen is muziek onmisbaar. Zingen verhoogt het gevoel van eigenwaarde en versterkt het zelfvertrouwen. Daarbovenop verlaagt het ons stressniveau.

Volgens sommigen zou het even heilzaam zijn als bijvoorbeeld yoga.
Los van het mentale effect heeft muziek ook lichamelijk een positief effect. Het zorgt voor een beter gebruik van je ademhaling en longen en het oefent ook je spieren.

Mocht je nu denken ‘maar ik kan geen toon houden of ik heb écht geen zangstem’ dan is er heel goed nieuws. Je kan het leren en het is vooral het ontspannen effect dat we nastreven. Coen leidt deze groep in goede banen.

Inschrijven kan via Tel. 011 61 03 05 via info@inloophuisdekolibrie.be

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Inloophuis De Kolibrie
Markt 25
3990 Peer
Van 2 september 2019 tot 16 december 2019 (ma van 10:00 tot 12:00,
Inloophuis De Kolibrie
gratis
info@inloophuisdekolibrie.be
011 61 03 05