u bent hier

20 jaar Natuurpunt - feestweekend

1 +


Natuurpunt viert dit jaar zijn 20-jarig bestaan. Om dat te vieren plaatsen we dit weekend een container in de weide van ons natuurgebied "Doolbos", recht tegenover kasteelbrouwerij Ter Dolen. In onze container kan je meer info bekomen over Natuurpunt en de lokale afdeling, onze activiteiten en gebieden. Doorheen het weekend bieden we verschillende activiteiten aan: - een demo natuuurbeheer: ... Lees meer »

Natuurpunt viert dit jaar zijn 20-jarig bestaan. Om dat te vieren plaatsen we dit weekend een container in de weide van ons natuurgebied "Doolbos", recht tegenover kasteelbrouwerij Ter Dolen.

In onze container kan je meer info bekomen over Natuurpunt en de lokale afdeling, onze activiteiten en gebieden.

Doorheen het weekend bieden we verschillende activiteiten aan:

- een demo natuuurbeheer: kom eens kijken welke materialen en technieken we gebruiken om onze gebieden te beheren, je kan zelfs meedoen als je wil. Afspraak zaterdag om 10u aan de container.

- een fotozoektocht voor heel het gezin: in de natuur is vanalles te zien, ga je mee op zoek? De opdrachten krijg je aan onze container. Deelname is gratis, inschrijven niet nodig. Je kan deelnemen gedurende het volledige weekend.

- Wil je meer te weten komen over de natuurpracht rond "Den Dool"? Neem dan deel aan onze wandeling op zaterdag of zondag, telkens om 15u. Afspraak aan de container, gelieve in te schrijven via het aparte agendapunt: 20 jaar Natuurpunt - Wandeling in en rond Den Dool(zaterdag) of 20 jaar Natuurpunt - Wandeling in en rond Den Dool(zondag)

- Zie je een plant of dier dat je niet kent en wil je weten wat het is? ObsIdentify is een app voor je smartphone die meer dan 23.000 planten en dieren kan herkennen aan de hand van een foto. Heb je interesse hoe dit werkt, kom dan zeker zaterdag of zondag eens kijken op onze workshop. Gelieve in te schrijven via het aparte agendapunt: Pokemon GO voor natuurliefhebbers (zaterdag) of Pokemon GO voor natuurliefhebbers (zondag)

- Op zoek naar een natuurgadget, of een nieuw nestkastje voor in je tuin? Je kan een selectie uit de natuurpuntwinkel terugvinden in onze container.

Of neem eens een kijkje op het dak van onze container: deze is ingericht als uitkijkpunt met een echte telescoop om de omgeving af te speuren naar interessante dieren en planten.

 

Kom ons dus zeker eens bezoeken en neem deel aan één of meerdere activiteiten.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Natuurgebied Doolbos
Eikendreef
3530 Houthalen-Helchteren
za 19 juni 2021 van 10:00 tot 18:00 zo 20 juni 2021 van 10:00 tot 18:00
Natuurpunt Houthalen-Helchteren
Wittersjohan@scarlet.be
+32474979110
www.natuurpunt.be/agenda/20-jaar-natu...