u bent hier

Aan de slag met de CNC frees, 16+, minireeks vanaf 9/06/2021

16 +

Wetenschap


Wat? Van digitale tekening tot eindproduct leren wij je veilig en simpel met de CNC frees te werken. Tijdens dit traject leer je digitale tekeningen voor te bereiden voor de frees. We werken met het softwarepakket fusion 360 om te ontwerpen en de specifieke softwarepakketten eigen aan de toestellen om g-code te genereren en dan uiteraard om het toestel te bedienen. Nadruk ligt op doen, correct ... Lees meer »

Wat?
Van digitale tekening tot eindproduct leren wij je veilig en simpel met de CNC frees te werken. Tijdens dit traject leer je digitale tekeningen voor te bereiden voor de frees. We werken met het softwarepakket fusion 360 om te ontwerpen en de specifieke softwarepakketten eigen aan de toestellen om g-code te genereren en dan uiteraard om het toestel te bedienen. Nadruk ligt op doen, correct en veilig bedienen van de machine en uiteraard krijg je tips over het optimaliseren van je ontwerpen.

Hoe?
De lessen gaan deels live te Ingegno Maker Space en mogelijks deels online via zoom door. Deelnemers krijgen enkele dagen voor de start de zoomlink voor de sessies. Er is mogelijkheid tot 1-1 vragen/extra uitleg tijdens de openlabs te Ingegno MakerSpace.
Lesmateriaal en recordings van de sessies worden uitsluitend met de deelnemers gedeeld.

Voorkennis. Je het enige ervaring met 3d digitaal modelleren in fusion 360 of gelijkaardig.

Wil je meer stof voor makers? Surf naar FabZero: Inclusieve KET’s, ingericht door De Creative STEM.

STEM-activiteit ondersteund door Ingegno.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Ingegno Maker Space
Antoon Catriestraat 6
9031 Drongen (Gent)
wo 9 juni 2021 van 19:00 tot 22:00 wo 16 juni 2021 van 19:00 tot 22:00 wo 23 juni 2021 van 19:00 tot 22:00
Ardlab - Ingegno - De Creatieve STEM
€ 35,0
docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdih...