u bent hier

Avondwandeling in Noordschote


Opgelet: Vergeet niet om je in te schrijven voor deze activiteit én breng een mondmasker mee. De eeuwenoude natte weilanden van Noordschote worden begrensd door de Ieperlee, de IJzer en een aantal brede grachten. Daardoor vormt het een bijna onbewoond groen eiland achter de kerk van Noordschote. In het voorjaar voeren weidevogels hier letterlijk de boventoon. In de rietkragen voelen ... Lees meer »

Opgelet: Vergeet niet om je in te schrijven voor deze activiteit én breng een mondmasker mee.
 
De eeuwenoude natte weilanden van Noordschote worden begrensd door de Ieperlee, de IJzer en een aantal brede grachten. Daardoor vormt het een bijna onbewoond groen eiland achter de kerk van Noordschote.
 
In het voorjaar voeren weidevogels hier letterlijk de boventoon. In de rietkragen voelen blauwborst, kleine karekiet, rietgors en rietzanger zich thuis. De broeken, drassige hooilanden die ’s winters onder water staan, en de vele wateringen daartussen zijn het terrein van de grutto’s, kieviten, kluten, slobeenden, wulpen en tal van bijzondere zangvogels. Zingende leeuweriken boven een jagende bruine kiekendief of een biddende ransuil met hongerige jongen: je weet dat dit alweer een avond vol belevenissen wordt. En dat in een prachtig stukje natuur dat ook jou helemaal in vervoering én tot rust zal brengen.
 
Afspraak om 19 u. op de parking bij het kruispunt Lindenstraat-Meiboomlaan in Roeselare voor carpooling (€ 0,05/km) of om 19.30 u. op het dorpsplein van Noordschote (kruispunt Middelstraat/Noordschoteplein in Lo-Reninge). Wandelafstand: ongeveer 5 km. 

Toon kaart carpoolplek NP Mandelstreke
kruispunt Lindenstraat-Meiboomlaan
8800 Roeselare
vrij 21/05/21 van 19:00 tot 22:30
Natuurpunt Mandelstreke
Sign Up
natuur.mandelstreke@gmail.com
0484/658.233
www.natuurpunt.be/agenda/avondwandeli...