u bent hier

Bellenhof: literaire fietstocht

Geschiedenis


Op 6 september 1944 wordt Leo Lebbe geboren op het Bellenhof in Poperinge. Het is een memorabele dag voor het Hoppeland. Poolse bevrijders trekken door de straten van de stad. Dit is het einde van de Tweede Wereldoorlog. Leo groeit op in een gezin van hoppeboeren. Zijn levensverhaal en dat van de familie slingert zich tussen een snel veranderende hopcultuur. Tradities verdwijnen en de ... Lees meer »

Op 6 september 1944 wordt Leo Lebbe geboren op het Bellenhof in Poperinge. Het is een memorabele dag voor het Hoppeland. Poolse bevrijders trekken door de straten van de stad. Dit is het einde van de Tweede Wereldoorlog. Leo groeit op in een gezin van hoppeboeren. Zijn levensverhaal en dat van de familie slingert zich tussen een snel veranderende hopcultuur. Tradities verdwijnen en de modernisering van de landbouw zorgt voor een ware omwenteling.
In 2020 schreef Maaike Monkerhey haar tweede boek: Bellenhof. Een streekroman die zich afspeelt in de streek rond Poperinge. Verken het verhaal van het boek in het groene kader van het Hoppeland. In groep rijden we rustig een lus van 31 km met zes tussenstops. We ronden de fietstocht af met het bier van de boer van Bellenhof.

Organised by Dienst Toerisme Poperinge

Activity Members: Hans Vandenbroucke

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Hoeve Belhop
Provenstraat 8
8970 Poperinge
zaterdag 19 juni 2021 van 14:00 tot 17:00
Avansa Oostende-Westhoek
€ 12,0
info@avansa-ow.be
059/50.39.52
avansa-ow.be/r/9023
info@avansa-ow.be
avansa-ow.be