u bent hier

Bezoek aan het natuurreservaat 'De moerassen van Harchies-Hensies'


Vogelexcursie in moerasgebied. Zeker vooraf informeren en inschrijven omwille van de coronamaatregelen. Meebrengen: laarzen, lange broek tegen de teken. - - - De site van de moerassen van Harchies is een moerasgebied van ornithologisch belang in Henegouwen. Het is één van de rijkste natuurgebieden van Wallonië op het gebied van biodiversiteit! Door het instorten van steenkoolmijnen en de ... Lees meer »

Vogelexcursie in moerasgebied.

Zeker vooraf informeren en inschrijven omwille van de coronamaatregelen.

Meebrengen: laarzen, lange broek tegen de teken.

- - -

De site van de moerassen van Harchies is een moerasgebied van ornithologisch belang in Henegouwen. Het is één van de rijkste natuurgebieden van Wallonië op het gebied van biodiversiteit!

Door het instorten van steenkoolmijnen en de stijgende watervoerende laag zijn de verschillende waterpartijen ontstaan.

De Moerassen vormen samen een natuurgebied van 550 hectare in de vallei van de Hene in de gemeenten Harchies, Hensies en Pommeroeul (Natuurpark Scheldevlakten) in de Waalse provincie Henegouwen in België.

De moerassen vormden het eerste drasland van Wallonië van internationaal belang onder de Conventie van Ramsar en worden beheerd door het Waals Gewest en natuurvereniging Natagora. Ze zijn erkend als 'Site de Grand Intérêt Biologique' (SGIB126) door het Waals Gewest en Europees beschermd als onderdeel van Natura 2000-gebied 'Vallée de la Haine en aval de Mons' (Henevallei stroomafwaarts van Bergen) (BE32017).

Op een steenworp afstand van het museum van de iguanodon van Bernissart, in het hart van de Hainevallei, ligt dit moerasland waarvan 550 ha worden beheerd door het CRIE (Centre régional d'initiative à l'environnement).

 

https://walloniebelgietoerisme.be/nl/content/moerassen-van-harchies-hensies-pommeroeul 

Parking César Snoecklaan ter hoogte van Auto 5.
César Snoecklaan
9600 Ronse
zo 02/05/21 van 06:00 tot 13:00
Natuurpunt Ronse
Sign Up Sign Up
moreauxphilippe1951@gmail.com
0476 492 461
www.natuurpunt.be/agenda/bezoek-aan-h...