u bent hier

Bibliotheek Permeke

Literatuur


Permeke is méér dan een bibliotheek. In opdracht van de stad Antwerpen maakten architecten van de gewezen Ford-garage een verlengstuk van het De Coninckplein. Ze omringden de nieuwe bibliotheek met een leescafé, een stadskantoor en een auditorium met foyer, vergaderlokalen en ontmoetingsplekken. Bibliotheek Permeke is de hoofdbibliotheek van het netwerk van openbare bibliotheken in Antwerpen. ... Lees meer »

Permeke is méér dan een bibliotheek. In opdracht van de stad Antwerpen maakten architecten van de gewezen Ford-garage een verlengstuk van het De Coninckplein. Ze omringden de nieuwe bibliotheek met een leescafé, een stadskantoor en een auditorium met foyer, vergaderlokalen en ontmoetingsplekken.

Bibliotheek Permeke is de hoofdbibliotheek van het netwerk van openbare bibliotheken in Antwerpen. En die naam is ze waardig. In Permeke vindt u een enorm aanbod van nieuwe en klassieke media: cds, dvds, boeken, muziekpartiturenTé veel om op te noemen. Bent u naar iets specifiek op zoek? Kijk eens rustig rond in de bib of zoek het op in de catalogus.

Het onthaal van Permeke bevindt zich op het gelijkvloers onmiddellijk rechts van de glazen kubus. De toegangsdeur geeft uit op de binnenkoer van de site. Op weekdagen zorgen medewerkers voor de ontvangst en de opvang van bezoekers. Zij helpen u als u een geschikte ruimte zoekt voor vergaderingen, voorstellingen, informele bijeenkomsten, debatavonden, ....

Onthaal Permeke:
Maandag tot vrijdag van 9 tot 16 uur
Vooraan op het De Coninckplein, in het eet-leescafé Kubus, kunt u genieten van een verzorgde snack, een warm gerecht of dagschotel met dagverse seizoensproducten.

Kubus Permeke:
Maandag tot donderdag van 10 tot 20.30 uur
Vrijdag en zaterdag van 10 tot 17.30 uur
Zondag van 10 tot 14.30 uur
Openbaar vervoer

Bibliotheek Permeke bevindt zich op het De Coninckplein, 2060 Antwerpen.
Tramlijn 12 heeft een halte aan het De Coninckplein, vlak voor de ingang van het bib- en leescafé Kubus en de site Permeke.
Tramlijnen 2, 3 en 15 hebben een nabijgelegen halte.
Talrijke busverbindingen aan de Franklin Rooseveltplaats, op wandelafstand
Centraal Station aan het Koningin Astridplein, op wandelafstand

Parkeermogelijkheid:
Parkeergarages op het Sint-Jansplein en de Rooseveltplaats en in de Van Wesenbekestraat
Parkeermogelijkheid op de leien, in de Rotterdamstraat en de Van Stralenstraat.

Fietsenstalling:
Gratis fietsenstalling op het De Coninckplein en op het binnenplein van de site Permeke

Toon kaart Bibliotheek Permeke
De Coninckplein 26
2060 Antwerpen 6
10:00 tot 20:00 Di Van 10:00 tot 20:00 Wo Van 10:00 tot 20:00 Do Van 10:00 tot 20:00 Vr Van 10:00 tot 17:00 Za Van 10:00 tot 17:00 Zo Van 10:00 tot 14:00
+32 (0)3 22 11 333
www.permeke.org
www.antwerpen.be/nl/overzicht/bibliot...