u bent hier

Bibliotheek Vrede

Literatuur


Wat de bibliotheken u vandaag aan klassieke en nieuwe media te bieden hebben, is letterlijk te veel om op te noemen. Een greep: hobbyboeken en liefdesromans, detectiveverhalen en thrillers, kranten en tijdschriften, studieboeken en taalcursussen, jeugdromans en strips, cd's en dvd’s, pc’s met internetaansluiting, ... Taalpunt in de bib In Borgerhout wil de bib de plek bij uitstek zijn voor ... Lees meer »

Wat de bibliotheken u vandaag aan klassieke en nieuwe media te bieden hebben, is letterlijk te veel om op te noemen. Een greep: hobbyboeken en liefdesromans, detectiveverhalen en thrillers, kranten en tijdschriften, studieboeken en taalcursussen, jeugdromans en strips, cd's en dvd’s, pc’s met internetaansluiting, ...

Taalpunt in de bib

In Borgerhout wil de bib de plek bij uitstek zijn voor mensen die Nederlands willen leren of bijschaven. DocAtlas en het Huis van het Nederlands hielpen bij het samenstellen van een gevarieerde collectie die mensen de basisvaardigheden wil aanreiken die ze nodig hebben om goed mee te kunnen in de samenleving. Er zijn boeken, brochures en andere informatiedragers over allerlei maatschappelijke thema's zoals wonen, werken, opvoeding en gezondheid.

Zelfstudiepakketten om Nederlands te leren, Nederlands gesproken films, luisterboeken, een krant en leesboeken in eenvoudige taal, .. het zijn enkele van de middelen die de Borgerhoutse bib ter beschikking stelt van nieuwkomers en anderstaligen. Zij kunnen gratis 3 uur per dag oefenen op de laptops die speciaal zijn uitgerust met verschillende taalprogrammas. De bib wil op deze manier haar steentje bijdragen om de digitale kloof weg te werken en de kansen op inburgering en levenslang leren voor iedereen te vergroten.

Toon kaart Bibliotheek Vredegerecht
Moorkensplein 19
2140 Borgerhout
+32 (0)3 22 11 333
www.antwerpen.be/nl/overzicht/bibliot...