u bent hier

Boekenwandeling ‘De Liereman’, naar de tuin van Achilles Cools

18 +


Kunstenaar en natuurfilosoof Achilles Cools brengt met ‘De Liereman’ een nieuw boek uit. Om dat te vieren organiseren we een wandeling naar het huis van de schrijver. Dat bevindt zich in het natuurgebied en heeft een bijzondere architectuur. Het is uitzonderlijk dat Cools wandelaars ontvangt op zijn domein. Elke wandeling start aan het bezoekerscentrum van Landschap De Liereman. Onderweg naar ... Lees meer »

Kunstenaar en natuurfilosoof Achilles Cools brengt met ‘De Liereman’ een nieuw boek uit. Om dat te vieren organiseren we een wandeling naar het huis van de schrijver. Dat bevindt zich in het natuurgebied en heeft een bijzondere architectuur. Het is uitzonderlijk dat Cools wandelaars ontvangt op zijn domein.

Elke wandeling start aan het bezoekerscentrum van Landschap De Liereman. Onderweg naar het zogenaamde ‘Zandkasteel’ van Cools staat onze gids stil bij gebeurtenissen die ook in het boek voorkomen. In roman De Liereman vertelt Achilles Cools over de zwakheid van de mens, de teloorgang van onze biodiversiteit, klimaatverval, de uitbuiting van dieren en de dreiging die daardoor op ons afkomt. Het verhaal is deels gebaseerd op ware gebeurtenissen.

Alle deelnemers ontvangen een exemplaar van het boek. Bij de schrijver thuis is er de mogelijkheid om de roman te laten signeren en om vragen te stellen aan de schrijver. De wandeling - met tussenstop bij Cools - duurt ongeveer twee uur. Inschrijven is nodig, want het aantal deelnemers is beperkt. Meer info over de inhoud van het boek vind je hier

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Speelbos Bos van Bo
Schuurhovenberg 43
2360 Oud-Turnhout
zaterdag 19 juni 2021 van 14:00 tot 16:00
Bezoekerscentrum De Liereman
€ 17,5
bc.deliereman@natuurpunt.be
014429966
www.natuurpunt.be/agenda/boekenwandel...